آزمون و مدرک کارشناس رسمی دادگستری چیست؟
آزمون و مدرک کارشناس رسمی دادگستری چیست؟ همانطور که می دانید، قضاوت در حوزه های تخصصی کار دشواری است. بدین منظور لازم است قاضی از افراد متخصص و حرفه ای در هر حوزه کمک بگیرد. چنین متخصصینی کارشناس رسمی دادگستری شناخته می شوند که باید مدرک آن را از طریق آزمون مذکور دریافت کنند. در این مقاله با ما همراه باشید تا راجع به این آزمون و مزیت هایی که می توانید بعد از اخذ مدرک کارشناسی رسمی دادگستری آن دریافت کنید، بیشتر صحبت کنیم.
آشنایی با مدرک کارشناس رسمی دادگستری
کارشناس رسمی دادگستری و نیز کارشناس رسمی قوه قضائیه از جمله مشاغلی هستند که به قاضی در رابطه با بررسی دقیق پرونده ها کمک می کنند. این افراد دستیاران قضات هستند تا با فهم دقیق قوانین یک حوزه کاری، دقیق ترین تصمیم گیری را انجام دهند. به طور مثال، در پرونده های ساخت و ساز از کارشناسان رسمی حوزه مهندسی عمران کمک گرفته می شود.
در پرونده های قضایی نمی توان به هر کارشناسی اتکا کرد. به همین خاطر باید این کارشناسان رسمی و متخصص را از طریق آزمون و مدرک کارشناس رسمی دادگستری برگزید. در این حالت این افراد می توانند با احراز یکسری شرایط، آزمون کارشناس رسمی دادگستری را بگذرانند و دارای پروانه کارشناسی رسمی شوند.
آزمون کارشناسی رسمی دادگستری به عنوان یک امتحان رسمی تحت نظارت سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می شود. توجه کنید که متولی این آزمون تحت نظارت سازمان سنجش، قوه قضائیه و نیز کانون وکلای دادگستری هستند که آزمون ها جداگانه برگزار می شود. این آزمون هر سال (یا هر دو سال) یکبار برگزار شده و با توجه به نیاز استان ها زمان و نهادهای برگزار کننده آن متفاوت هستند.
قابل ذکر است که سابقه برگزاری آزمون کارشناس رسمی دادگستری به 22 سال قبل (سال 1380) بازمی گردد. در ادامه با ما همراه باشید تا راجع به مزیت های مدرک کارشناس رسمی دادگستری صحبت کنیم.
مزیت های مدرک کارشناس رسمی دادگستری
مزیت های شرکت در آزمون و مدرک کارشناس رسمی دادگستری کدامند؟ چرا افراد برای شرکت در این آزمون اقدام می کنند؟ در پاسخ می توان به چند مورد زیر اشاره نمود که عبارتند از:
- این مدرک به عنوان شغل تلقی نمی شود اما می تواند شایستگی را به شما اعطا کند که بتوانید در پرونده های مختلف حضور داشته باشید.
- همانطور که در بخش قبل گفتیم، کارشناسان می توانند با گذراندن آزمون و دریافت مدرک کارشناس رسمی دادگستری صلاحیت بیشتری بدست آورند. این فرصت خوبی برای متخصصین و شاغلین است که در کنار شغل خود به عنوان کارشناس رسمی نیز در ارجاع پرونده های قضایی حضور داشته و کسب درآمد کنند.
- نظرات این دسته از افراد مورد تایید سازمان بازرسی و دیوان محاسبات می باشد.
قابل ذکر است که شرکت در این آزمون دارای شرایطی از جمله تابعیت ایران، قابل اعتماد بودن، متدین به یکی از دین های رسمی کشور و غیره است. شما کاربران می توانید در صورت تمایل، مقالات بیشتری را در حوزه مالیات، مالی، تجارتی و یا سایر قوانین مرتبط با کار و تامین اجتماعی (بیمه) در بلاگ مربی حسابداری مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید