آموزش حقوق و دستمزد به صورت خلاصه + مثال 1401
آموزش حقوق و دستمزد یک بخش مهم در حسابداری است که برای شرکت ها بسیار مهم است. از آنجایی که پیچیدگی های خاص خود را با توجه به قوانین شورای عالی کار دارد، این بخش برون سپاری می شود. در ادامه با ما باشید تا به صورت اجمالی به آموزش کامل حقوق و دستمزد بپردازیم.
منظور از آموزش حقوق و دستمزد چیست؟
با آموزش حقوق و دستمزد، صاحبین کسب و کار و یا واحد مالی در هر شرکت می تواند اقدام به بایگانی و ثبت دقیق داده های مالی کارکنان خود نماید. اگر صاحب یک کسب و کار هستید، محاسبه حقوق و دستمزد کارکنان یکی از مهم ترین اقداماتی است که باید هر روز، هفته، هر ماه و در هرسال مالی انجام دهید. این کار از جنبه های مختلفی اهمیت دارد که در بخش بعد به بررسی کامل تر آن می پردازیم.
حقوق و دستمزد، همان هزینه ای است که در ازای انجام فعالیت اقتصادی به کارکنان پرداخت می شود. برای مدیریت هزینه مشاغل و ثبت دقیق برآیند اقتصادی شما، بررسی کارکرد پرسنل به صورت روزانه و دقیق ضروری است. از این رو لازم است همیشه به آموزش محاسبه حقوق و دستمزد توسط واحد مالی و حسابداری اهمیت دهید.
در کنار تمام اینها، حسابداری حقوق و دستمزد یک بخشی اصلی از وظایف حسابدار است که در واحد های مالی به آن پرداخته می شود. برخی از وظایفی مرتبط افراد در این بخش عبارتند از:
- کسب اطلاعات قرارداد کارکنان،
- ثبت اطلاعات ماهانه عملکردی و کارکردی نیروی استخدام شده.
- نظارت بر محاسبه و تایید لیست دستمزد و حقوقی کارکنان،
- تنظیم فیش های حقوقی،
- محاسبه مزایای مشمول اضافه کاری و افزایش حقوق در سال.
چرا آموزش حقوق و دستمزد مهم است؟
در بخش قبل بیان کردیم که آموزش حقوق و دستمزد یک پیش نیاز مهم برای حسابداران یا صاحبان کسب و کار است. اگر مجموعه ای در قالب یک شرکت فعالیت کند، یکسری قوانین حقوقی و مالیاتی برای مدیران آن درنظر گرفته می شوند. وجود یک واحد نیروی انسانی برای ارائه گزارش های مالی به ویژه در جهت ثبت و ضبط مدارک برای سازمان امور مالیاتی و شفاف کردن هزینه های مصرف شده در شرکت ضروری است. اگر بخواهیم به چند مورد مهم از کاربردهای حقوق و دستمزد بپردازیم، باید گفت:
- آموزش حقوق و دستمزد برای ثبت دقیق فرآیند پرداخت به کارکنان یک شرکت مطابق با قانون کار ضروری است. برای انجام چنین کاری باید عوامل مختلفی درنظر گرفته شوند. به همین خاطر یادگیری صفر تا صد حقوق و دستمزد ضروری می باشد. برخی از این موارد عبارتند از: ساعت کار، تعداد روزهای تعطیل، تعداد فرزندان، میزان سابقه، محاسبه دستمزد کارکنان، ساعات اضافه کاری، شماره حساب، حق مسکن، ساعات شب یا روزکاری و غیره.
- ثبت دقیق حقوق و دستمزد و کسر آن از درآمد ناخالص برای کاهش مالیات ضروری است. همانطور که می دانید، هزینه های قابل قبول مالیاتی با تکیه بر مدارک آن شامل برخی موارد هستند که از جمله آن باید به هزینه بازاریابی، حقوق و دستمزد به صورت نقدی یا غیر نقدی، هزینه کالاهای مصرفی یا خرید آن، هزینه های بهداشتی، حقوق بازنشستگی، وجوه پرداختی به سازمان تامین اجتماعی و غیره اشاره کرد.
- چرایی دیگری که اهمیت این موضوع را بیان می کند، بالا بودن سهم حقوق و دستمزد در هزینه های ایجاد شده برای شرکت است. اگر این بخش به خوبی مدیریت نشود، ممکن است علاوه بر عدم بهره مندی از کسورات در هزینه های مالیاتی، حق الزحمه پرسنل نیز به درستی پرداخت نگردند.
مثال
فراگیری کامل آموزش حقوق و دستمزد برای درک کامل و اجرای این قانون بسیار ضروری است. برای این کار، لازم است حتما با مثال محاسبه حقوق و دستمزد را یاد بگیرید. به عنوان نمونه، یک مورد ساده در ادامه بیان شده است که به شرح زیر می باشد:
فرض کنید علی ابراهیمی یکی از کارکنان شرکت ما است که برای حقوق ماه مرداد، قصد پرداخت دستمزد او را داریم. توجه کنید که حقوق 1393250 تومان حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال 1401 است. حال کارکرد او در این ماه 31 روز بوده و براساس این تعداد روز، حق مسکن و خواروبار وی به ترتیب 650 و 850 هزار تومان می باشد. تا این قسمت، حقوق پایه او در این ماه 58190750 ریال بوده و با کسر حق بیمه 4073353 ریالی، خالص حقوق ریالی او 54117397 ریال می شود.
از سوی دیگر، این فرد دارای 3 فرزند مشمول است. حال قانون کار می گوید حق اولاد یک فرزند برابر است با 3 روز حداقل حقوق کاری است. با توجه به این موضوع، حق 3 اولاد او در این ماه برابر با 12539250 ریال می شود. با توجه به افزایش دستمزد او بیشتر از سقف مالیات معیشتی حقوقی که 5.6 میلیون تومان در هر ماه درنظر گرفته شده است، این فرد باید 706618 ریال معادل ده درصد از مازاد حقوق از این سقف معیشتی، مالیات دهد. در نتیجه حقوق نهایی او با درنظر گرفتن این حق اولاد و کسر تعرفه مالیات، 65950029 ریال در ماه می شود.
دیدگاهتان را بنویسید