آشنایی با احکام مالیاتی لایحه بودجه سال 1403
احکام مالیاتی لایحه بودجه سال 1403 با توجه به سیاست های دولت برای تحقق رشد 49.8 درصدی مالیات وضع شده اند. دولت برای دستیابی به این موضوع قصد دارد از طریق شناسایی پایه های جدید و فرارهای مالیاتی اقدام کند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا راجع به مهم ترین نکات و قوانین مالیاتی که در بودجه سال 1403 آمده اند به صورت خلاصه بپردازیم.
احکام مالیاتی لایحه بودجه سال 1403 چیست؟
لایحه بودجه سال 1403 دارای قوانین مهمی پیرامون مالیات است. هرساله دولت برای تامین بودجه خود از این طریق و تعیین تکلیف مالیات، یکسری قوانین مثلا مشخص کردن معافیت های مالیاتی را در قانون بودجه ارائه می کند.
برخی از احکام مالیاتی لایحه بودجه سال 1403 که باعث شده است تا امسال بسیار مهم تر باشد عبارتند از:
- متناسب سازی حقوق بازنشستگان (در بخش لشکری و کشوری) که این کار به شرط افزایش 1 درصدی نرخ مالیات ارزش افزوده انجام می شود. این موضوع پس از اعتراض مجلس در نهایت تصویب شد.
- شناسایی حساب های تجاری و محدود سازی استفاده از حساب های غیر تجاری متناسب با مصوبه های شورای عالی پول و اعتبار.
- تهیه اظهارنامه برآوردی برای مودیان ارزش افزوده که در طول سال های 87 – 1400، اظهارنامه شان را در زمان تعیین شده ارائه نکردند.
- افزایش مالیات (75 درصدی) برای نصاب مالیات بر خانه های گران قیمت.
در بودجه سال بعد با توجه به احکام مالیاتی لایحه بودجه سال 1403، شاهد آن هستیم که بیش از نیمی از کل منابع عمومی دولت از طریق مالیات و گمرک تامین می شوند. نموداری از این موضوع در سال های اخیر را مشاهده می کنید:
مهم ترین موضوعات در لایحه بودجه سال 1403
برخی از مهم ترین احکام مالیاتی لایحه بودجه سال 1403 که می توان در این بخش به آن اشاره کرد عبارتند از:
- معافیت های مالیاتی
براساس بند ذ تبصره 6، میزان معافیت مالیات بر درآمد سالانه مستغلات برای اشخاص فاقد درآمد که در موضوع ماده 57 ق.م.م اصلاحی 1380 ذکر شده است، 57 میلیون تومان می باشد.
همچنین معافیت مالیات سالانه مشاغل موضوع ماده 101 مطابق با قانون بودجه به مبلغ 75 میلیون تومان افزایش یافته است.
نکته: با توجه به انتقادات مطرح شده و پاسخی که رئیس سازمان امور مالیاتی در سه شنبه، 7 آذر 1402 اعلام کرد، سقف معافیت کارکنان و مشاغل افزایش یافته است. در ادامه به مقدار بروزرسانی شده می پردازیم.
سقف معافیت مالیاتی کارگران و کارکنان به مبلغ 12 میلیون تومان در ماه افزایش یافته است.
سقف معافیت مالیاتی مشاغل و اصناف حقیقی با یکسری شرایط نیز به 12 میلیون تومان در ماه افزایش یافته است.
در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اشخاص حقیقی به ازای فرزند سوم و بیشتر به مقدار 15 درصد (بیشتر) تخفیف مالیاتی می گیرند.
کسب و کارهای اینترنتی که از سکو داخلی تا پایان امسال استفاده می کردند و فاقد پرونده مالیاتی بودند، مشمول نرخ صفر مالیات هستند.
- مالیات ماشین و خانه های لوکس
خودروهای سواری و لوکس یا وانت دو کابین که در اختیار اشخاص حقوقی و حقیقی هستند در صورتی که قیمت آنها بیش از 3 میلیارد تومان باشد، نسبت به مازاد این مبلغ مشمول مالیات هستند. این مالیات سالانه خودرو به نرخ 1 درصد است.
برای صاحبان زمین های مسکونی یا تجاری و اداری که ارزش آنها بیش از 25 میلیارد تومان باشد، برای مازاد این مبلغ مالیات 2 در 1000 درنظر گرفته شده است.
دیدگاهتان را بنویسید