استاندارد حسابداری شماره 35 – مالیات چیست؟ + نکات مهم آن
استاندارد حسابداری شماره 35 – مالیات چیست؟ در این مقاله میخواهیم راجع به یکی از استانداردهای مالیاتی که در بخش محاسبه و حسابرسی مالیات بر درآمد به کار میرود، صحبت کنیم. همچنین موضوع دیگر این استاندارد برای به حساب گرفتن آثار مالیاتی جاری و آتی است. در انتها نیز برخی از نکات و تعاریف مهم در این استاندارد را بیان خواهیم کرد.
استاندارد حسابداری شماره 35 – مالیات چیست؟
برای تعیین حدود فعالیت و وظایف فردی که حسابداری می کند، استانداردها، اصول و رویه هایی تعریف شده اند که همه آنها در داکیومنت هایی به نام استانداردهای حسابداری جمع آوری شده است. استاندارد حسابداری شماره 35 با موضوع مالیات بر درآمد و نحوه محاسبه آن به صورت یک فایل PDF با 44 صفحه، 42 واحد و 11 سرفصل ارائه شده است. از موضوعات و سرفصل های مهم این استاندارد می توان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:
- هدف، دامنه کاربرد و تعاریف.
- شناخت مالیات جاری و انتقالی.
- شناخت بدهی های مالیات جاری و انتقالی.
- شناخت بدهی های دارایی های مالیات جاری و انتقالی.
- تطابق با استانداردهایی که به صورت بین المللی برای گزارشگری مالی ارائه شده اند.
همچنین شما می توانید از استاندارد حسابداری شماره 35 – مالیات برای به حساب گرفتن آثار مالیاتی جاری و آتی استفاده کنید که در بخش بازیافت یا تسویه آنی مبلغ دفتری دارایی ها، بدهی ها و معاملات یا سایر رویدادهای دوره جاری در صورت های مالی واحد تجاری شناسایی می شوند.
نکات استاندارد شماره 35 چیست؟
برای آنکه بیشتر با استاندارد حسابداری شماره 35 – مالیات آشنا شوید، می خواهیم نکات و تعاریف مهمی که در این استاندارد ذکر شده است را برای شما معرفی کنیم که به شرح زیر می باشند:
- دامنه کاربرد: این دستورالعمل در حسابداری مالیات بر درآمد و تمامی مالیات هایی که بر مبنای سود هستند، به کار گرفته می شود.
- مالیات جاری: منظور از مالیات جاری در این این استاندارد، مالیات بر درآمد پرداختی یا قابل بازیافت است که مرتبط با سود مشمول مالیات یا زیان مالیاتی می شود. این مالیات در یک دوره محاسبه می شود.
- بدهی های مالیات انتقالی: به مبالغ مالیات بر درآمد که ناشی از تفاوت های موقتی مشمول مالیات هستند، گفته می شود. این مبلغ مرتبط با دوره های آتی خواهد بود.
این استاندارد با توجه به محتوایی که دارد، یک واحد تجاری را ملزم می کند تا برای شناسایی بدهی مالیات انتقالی یا دارایی های مالیات انتقالی اقدام نماید. همچنین واحد تجاری ملزوم می شود تا:
- برای به حساب گرفتن معاملات و رویدادها، آثار مالیاتی آنها را منظور کند.
- شناخت اموالی که مرتبط با مالیات انتقالی حاصله از زیان های مالیاتی یا کردیت (اعتبار) مالیاتی به کار گرفته نشده هستند.
- پرداخت مالیات به صورت های مالی و افشای اطلاعاتی که در مورد مالیات بر درآمد هستند.
شما کاربران می توانید برای دانلود این استاندارد، از این لینک استفاده کنید. همچنین برای مطالعه موضوعات بیشتر راجع به بیمه و آشنایی با این نوع از مالیات قانونی برای اشخاص حقیقی و حقوقی، به سایت ما مراجعه نمایید. در صورتی نیز که قصد یادگیری حسابداری را دارید میتواندی به صفحه آموزش حسابداری مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید