اصول حسابداری به زبان ساده کدامند؟
اصول حسابداری به زبان ساده چیست؟ یکی از مفاهیمی که حسابداران برای شروع اقدامات عملی حرفه حسابداری خود باید آنها را انجام دهند، اصول حسابداری است. در ادامه این مطلب می خواهیم به بررسی 4 مورد از اصول حسابداری به زبان ساده بپردازیم و توضیحات اجمالی برای آنها ارائه نماییم.
اصول حسابداری به زبان ساده چیست؟
حسابداری زبان تجارت است و مولفه های مختلفی مانند هزینه، استهلاک درآمد، بدهی و غیره را در بر می گیرد. اصول حسابداری چیزی است که ما همه این مولفه ها را بر اساس آن تنظیم می کنیم و لازم است حسابداران با آنها حتما آشنا باشند.
حتما برای شما هم پیش آمده است که نیاز باشد برای ورود به یک حرفه یکسری مقدمات و اصول کار را بدانید. مثلا در حرفه تعمیرات قطعات الکترونیکی باید با مفاهیم الکترونیک، جریان ها، ولتاژها و طرز کار قطعات یا کاربرد آشنا شوید که به عنوان اصول این کار تلقی می شوند. سپس برای عیب یابی قطعه بر اساس این دانسته ها اقدام شود.
حرفه حسابداری نیز بر مبنای یکسری پیش فرض ها و دانسته ها پایه گذاری شده است. در ادامه با ما همراه باشید تا به معرفی انواع اصول حسابداری به زبان ساده بپردازیم.
آشنایی با انواع اصول
حال در رابطه با معرفی اصول حسابداری به زبان ساده می توان گفت:
- اصل بهای تمام شده تاریخی: دارایی هایی که برای شرکت خریداری می شوند می بایست به مبلغی که در آن تاریخ پرداخت کردید یا پرداخت خواهید کرد در دفاتر قانونی درج شوند. در پایان سال مالی نیز به همان مبلغ قبلی این اطلاعات درج می شوند. این اصل بیانگر آن است که تمام موارد درج شده در دفاتر با مدارک و اسناد مثبته می باشد.
- اصل تحقق درآمد: بر مبنای این اصل اقداماتی همچون شناسایی درآمد بر مبنای استانداردهای حسابداری، شناسایی منافع آتی، ایجاد منفعت آن در آینده، ثبت درآمد به واحد پولی ارزی و انتقال مخاطرات به مشتری نهایی انجام می شوند.
- اصل تطابق درآمد و هزینه: در این بخش بیان می شود که شما باید بدون آنکه زمان پرداخت را درنظر بگیرید، هزینه هایی که صرف می شوند را در همان دوره ثبت کنید.
- اصل افشا حقایق: این اصل بیانگر آن است که رویدادهای مالی و گزارش های حسابداری که همان صورت های مالی هستند (صورت وضعیت مالی، صورت سود و زیان، صورت تغییرات حقوق مالکانه، صورت سود و زیان جامع و صورت جریان نقدی) در دسترس استفاده کنندگان قرار گیرند. این صورت های مالی باید شفاف بوده و برای ذی نفعان خود قابل فهم باشد. همچنین اگر آنها در قالب رویداد مالی نباشند می بایست در یادداشت های توضیحی درج گردند.
حال که به بررسی اصول حسابداری به زبان ساده پرداختیم، شما می توانید مفروضات حسابداری را با این اصول عملی کنید. اصول حسابداری می توانند یک دستورالعمل واضح یا مشخص را برای ثبت اطلاعات و گزارش گیری حسابداری ارائه نمایند. اگر به موضوعات حسابداری و مالیات علاقمند هستید، با ما در مقالات مربی حسابداری همراه باشید تا به بررسی مفاهیم بیشتر آنها بپردازیم.
دیدگاهتان را بنویسید