اظهارنامه اصلاحی چیست و چه زمانی استفاده میشود؟
اظهارنامه اصلاحی یکی از انواع فرمهای مالیاتی است که در تبصره ماده 226 قانون مالیاتهای مستقیم به آن اشاره شده است. در کل ما 3 نوع اظهارنامه را میتوانیم در موعد مقرر داشته باشیم. اول خود اظهارنامه عملکرد اصلی، دومی اظهارنامه جایگزین و سومی اصلاحی است. در این مقاله با ما همراه باشید تا شرایط ارسال و نکات مهم پیرامون اظهارنامه از نوع اصلاحی را برای شما تعریف کنیم.
منظور از اظهارنامه اصلاحی چیست؟
ارسال اظهارنامه یکی از تکالیفی است که مودیان باید برای مشخص کردن میزان درآمد خود و تعیین مالیات، آن را انجام دهند. هرساله ارسال اظهارنامه در ماه خرداد برای مشاغل یا اصناف و تا 4 ماه بعد از پایان سال مالی برای شرکتها انجام میشود.
مهم است که صاحبین کسبوکار و مودیان اطلاعات دقیقی را مطابق با دادههای حسابداری و حسابرسیشان در اظهارنامه درج کنند. با این حال اشتباهاتی در این فرم یا ترازنامه و حساب سود و زیان تسلیمی پیش میآیند که باید اصلاح شوند. انجام این کار باید تا 1 ماه پس از اتمام مهلت ارسال اظهارنامه با ارائه یک سری مدارک انجام شده و این افراد باید اظهارنامه اصلاحی را بفرستند.
شما میتوانید در 2 حالت زیر برای ارسال اظهارنامه اصلاحی اقدام کنید که عبارتند از:
- زمانی که نیاز باشد تا اشتباهات محاسباتی اصلاح شوند.
- زمانی که نیاز باشد تا طبقه بندی حسابها تغییر کنند.
بدیهی است که اصلاحات موارد کم اهمیت مانند آدرس یا سایر موارد هویتی و غیره نیاز به ارسال اظهارنامه از نوع اصلاحی را ندارد و توصیه هم نمیشود. به جای آنها، دادههای مهمی هستند که در اظهارنامه شما مورد بررسی قرار میگیرند و آن ترازنامه و صورت سود و زیانتان میباشد.
اهمیت و قوانین مرتبط با اظهارنامه از نوع اصلاحی
زمانی که مهلت ارسال اظهارنامه تمام شود، دیگر موارد جایگزین و اصلی فعال نخواهند بود. توجه کنید که این فرمها نیز قابل ویرایش نیستند. لازم است برای تغییر، یک اظهارنامه جدا ارسال گردد که همان اصلاحی است. اهمیت اظهارنامه اصلاحی آنجایی است که سازمان با دقت بیشتری آن را بررسی میکند و میتواند پیامدهایی (جریمهها) داشته باشد.
نکته: شما این حق را دارید که تا زمان اتمام مهلت ارسال اظهارنامه، نسبت به ارسال نوع جایگزین آن اقدام کنید. در این حالت دست شما برای تغییرات بسیار بیشتر باز خواهد بود.
برخی از نکات و قوانین پیرامون اظهارنامه اصلاحی عبارتند از:
- پیشنهاد میکنیم برای جلوگیری از قرار گرفتن در لیست مودیان با ریسک بالا، حتما اظهارنامه را با دقت پر کنید. در صورتی هم که نیاز به اصلاح باشد، اگر تغییرات بسیاری درج شود، در لیست این افراد قرار میگیرید.
- مهلت ارسال اظهارنامه اصلاحی تا 31 تیرماه برای مشاغل (و اشخاص حقیقی) و تا 31 مرداد برای اشخاص حقوقی میباشد.
- در صورتی که ارسال اظهارنامه اصلاحی در موعد مقرر انجام نگردد، فرستادن آن بعد از مهلت مذکور با جریمه همراه است.
- مقدار جریمه در نظر گرفته شده به مقدار 30% مالیات متعلقه برای افراد حقوقی و مشاغل میباشد. دیگر مودیان باید 10% جریمه پرداخت کنند.
شما کاربران میتوانید برای مطالعه مقالات در حوزه تامین اجتماعی، مدیریت مالی و حسابداری به بلاگ مربی حسابداری سر بزنید.
دیدگاهتان را بنویسید