الزامات مجمع فوق العاده در قانون تجارت
الزامات مجمع فوق العاده در قانون تجارت چیست؟ تعاریف و مشخصات آن کدامند؟ به طور کلی زمانی که نیاز به اتخاذ تصامیم جدید وجود داشته، سهامداران باید حضور داشته باشند و تصویب آنها خارج از صلاحیت و وظایف مجمع عادی باشد، مجمع فوق العاده شکل می گیرد. با توجه به قوانینی که در قانون تجارت آمده است، در ادامه با ما همراه باشید تا به ارائه تعاریف، مشخصات و الزامات مجمع فوق العاده در قانون تجارت بپردازیم.
آشنایی با تعاریف، مشخصات و الزامات مجمع فوق العاده در قانون تجارت
یکی دیگر از مجمع هایی که در شرکت ها برگزار می شوند، مجمع فوق العاده نام دارند. در خصوص تعاریف، مشخصات و الزامات مجمع فوق العاده ابتدا می توان به عبارت زیر اشاره کرد که عبارتند از:
- مجمع فوق العاده شامل هر مجمعی غیر از حالت مجمع سالیانه می شود که توسط شرکت ها برگزار می شوند. از جمله موضوعاتی که در این رویدادها مورد بحث قرار می گیرند می توان به انحلال شرکت، افزایش سرمایه شرکت، تغییر در اساسنامه آن و غیره اشاره کرد.
البته مجمع فوق العاده می تواند به 2 حالت مجمع عمومی فوق العاده و مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده صورت گیرد. این نوع مجمع ها می توانند تصمیم به تغییر اساسنامه شرکت گرفته و یا آن را انحلال کنند. علت انحلال ممکن است رویدادهایی همچون ورشکستگی این مجموعه ها و یا تصمیم سهامداران باشد.
الزامات مجمع فوق العاده چیست؟
حال در خصوص بخش دوم یعنی تعاریف، مشخصات و الزامات مجمع فوق العاده در قانون تجارت می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- مجمع فوق العاده از صاحبان سهام شرکت تشکیل می شود.
- متولی برگزاری این چنین مجمعی، هیئت مدیره و نیز بازرس خواهد بود.
- صورت دستور جلسه برای تشکیل این مجمع می بایست در آگهی دعوت آن قید گردد.
- زمان این مجمع اضطراری و نامشخص می باشد.
- در جهت تامین اجتماعی حقوق سهامداران، باید حد نصاب برگزاری این مجمع درنظر گرفته شود. یعنی باید بیش از نصف صاحبان سهام که دارای حق رای هستند در آن شرکت کنند.
نکته: در صورتی که اولین جلسه مجمع فوق العاده در قانون تجارت به این حد نرسد، جلسه دوم رسمیت خواهد داشت. (در این حالت باید بیشتر از یک سوم صاحبان سهام حضور داشته باشند)
- برای اجرا شدن مصوبه هایی که در این مجمع تصویب می شوند، لازم است حد نصاب به بیش از دو سوم آرای حاضرین جلسه برسد.
- تصویب مراتب جهت افزایش سرمایه که در شرکت های سهامی خاص انجام می شوند، می بایست با پیشنهاد هیات مدیره و با اعلام گزارش بازرس شرکت انجام شود.
- سلب حق تقدم سهامداران نسبت به پذیره نویسی با اعلام گزارش هیئت مدیره و بازرسان شرکت انجام پذیر خواهد بود.
این مجمع یکی از 3 نوع مجامع شرکت های سهامی خاص و عام می باشد که بهتر است همواره نسبت به تصامیم و موضوعات آن توجه کنید. شما کاربران می توانید علاوه بر این مقاله، آموزش حسابداری را در مربی حساب ببینید.
دیدگاهتان را بنویسید