آشنایی با 7 مدل مختلف از انواع بازارهای مالی
انواع بازارهای مالی چیست؟ در این مقاله می خواهیم در ادامه مباحث اقتصادی و مدیریت مالی، به آشنایی با بازارهای مالی بپردازیم و با انواع آن آشنا شویم.
آشنایی با بازار مالی
پیش از بررسی انواع بازارهای مالی، می خواهیم با این تعریف بیشتر آشنا شویم. یکی از بخش های مهم اقتصادی در هر کشور، بازار مالی آن است که امروزه به واسطه الکترونیکی شدن، تفاوت بسیاری با مدل های قدیمی دارد. بازارهای مالی که به آن Financial Market نیز می گویند، بستری است که در آن معامله دارایی انجام می گردد. اگر بخواهیم یک مثال از این نوع بازارها ارائه کنیم، می توان به بازار بورس اشاره کرد که در آن سهام شرکت های مختلف داد و ستد می شوند. امروزه بازارهای مالی برای شکوفایی اقتصاد، رشد سرمایه گذاری در شرکت ها و گردش سرمایه یک ابزار حیاتی و بسیار مهم تلقی می شود.
وظیفه انواع بازارهای مالی آن است که برای بنگاه های اقتصادی که در آن ثبت می شوند، منابع مالی بهینه تامین نمایند. همچنین این بازارها می توانند تجارت میان خریداران و فروشندگان یا تولید کنندگان و تامین کنندگان را تسهیل نمایند. حال در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا به بررسی انواع بازارهای مالی بپردازیم و شما را با انواع مختلف آن آشنا کنیم.
انواع بازارهای مالی کدامند؟
حال لازم است در مورد انواع بازارهای مالی صحبت کنیم که می تواند یکی از موضوعات فرعی و جالب در حوزه حسابداری و اقتصادی باشد. شما می توانید با افزایش آگاهی در این حوزه، دانش خود را در کنار مباحث مالیاتی و حسابرسی نیز بیشتر کنید. در این خصوص می توان به 7 مدل مختلف اشاره نمود که عبارتند از:
7 مدل از انواع بازار مالی
- بازار سهام: یکی از گسترده ترین نوع بازارهای مالی، بازار سهام است که شرکت ها می توانند این نوع از دارایی های خود را در آن به فروش برسانند. شرکت ها می توانند با تامین مالی سهام خود، از طریق روش های مختلف مانند IPO یا عرضه عمومی، سهام خود را به فروشندگان مختلف عرضه کنند. در این حالت سرمایه گذاران می توانند از طریق کارگزاری ها تایید شده برای خرید و فروش اقدام کنند. بازار سرمایه در ایران به نام بازار بورس شناخته می شود.
- بازارهای خارج از بورس: این نوع بازارها که با نام OTC نیز شناخته می شوند، بازارهای غیر متمرکزی هستند که مکان فیزیکی نداشته و معاملات در حالت الکترونیکی انجام می گردد.
- بازار اوراق قرضه: یکی از روش های تامین مالی شرکت ها، دولت ها و ارگان های مختلف، پخش اوراق قرضه است. این اوراق، یک نوع دارایی بهادار است که معمولا با یک نرخ بهره برای مدت زمان معینی به فروش می رسد.
- بازار پول: در این بازارها، محصولاتی که نقد شوندگی آنها کمتر از 1 سال است یا ایمنی و بازدهی کمتری دارند معامله می شوند.
- بازار مشتقات: در این نوع بازارها، قراردادهای آتی، اختیار معامله و سایر محصولات مالی پیشرفته قابل معامله هستند. اوراق مشتقه را می توان از نوع اوراق بهادار ثانویه دانست که ارزش آنها صرفا به خاطر ارزش آنها ناشی از ارزش اوراق بهادار اساسی می باشد.
- بازارهای کالا: یکی دیگر از انواع بازارهای مالی، مدل کالای آن است. در این حالت تولیدکنندگان و مصرف کنندگان برای تجارت کالاهای فیزیکی از جمله محصولات کشاورزی یا انرژی و فلزات گران بها و غیره اقدام می کنند.
- بازار ارزهای دیجیتال: با ایجاد ارزهای رمزنگاری شده از سال 2009، این بازارها نیز در انواع بازار سرمایه لیست شده اند. در این بازارها، انواع مختلف رمزارزها از جمله بیت کوین، اتریوم، ریپل و غیره معامله می شود.
شما کاربران می توانید یادداشت های بیشتر در حوزه حسابداری مالی و اقتصادی یا مالیاتی را از بخش بلاگ سایت ما دنبال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید