برنامه ششم توسعه چیست؟ + اهداف و جزئیات خلاصه آن
برنامه ششم توسعه چیست؟ ششمین پلن 5 ساله برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور ایران بعد از انقلاب که از سال 1396 اجرا شده است، برنامه ششم توسعه نام دارد. در این مقاله با ما باشید تا این برنامه را به همراه اهداف و جزئیات آن بیشتر بررسی کنیم.
برنامه ششم توسعه چیست؟
برنامه ششم توسعه چیست؟ برنامه توسعه یکی از پلن های کلان برای کشور است که معمولا در موضوعات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تعریف می شود. این برنامه ها 5 ساله هستند و هر بار با هدف خاصی برنامه ریزی و اعلام می شوند. به همین خاطر است که می توان گفت کشور ایران در برنامه ریزی برای توسعه خود به خصوص در اقتصاد، بیشینه طولانی داشته و قبل از انقلاب نیز 5 برنامه اعلام شده بود.
در خصوص برنامه ششم توسعه باید بدانید این برنامه، 6امین پلنی است که از سال 1368 پس از انقلاب، تدوین شده است. برنامه ششم توسعه برای بازه زمانی سال های 1396 – 1400 در راستای توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران درنظر گرفته شده است.
اهداف برنامه ششم توسعه ایران چیست؟
ممکن است این سوال برای شما هم مطرح شود که اهداف برنامه ششم توسعه چیست؟ در این خصوص باید به 2 مورد مهم اشاره کرد که عبارتند از:
- رشد اقتصادی متوسط که سالانه 8 درصد باشد. رشد اقتصادی یکی از فاکتورهای مهم در ارزیابی وضعیت اقتصاد کشورهای مختلف است که مفهوم آن به شرح زیر می باشد: میزان رشد قیمت کالا و خدمات که نسبت به زمان و با توجه به تورم می باشد.
- رسیدن به ضریب جینی 34 درصد که باید در انتهای دوره قرار بگیرد. منظور از ضریب جینی، معیاری برای پراکندگی آماری در اقتصاد بوده و نشان دهنده میزان نابرابری در درآمد یا ثروت است که در یک کشور و مردم آن تقسیم می شود.
جزئیات برنامه ششم توسعه کدامند؟
جزئیات برنامه ششم توسعه چیست؟ حال نوبت آن است تا کمی راجع به محتوای این برنامه که بیش از 1 سال از اتمام آن گذشته صحبت کنیم. ابتدا راجع به اصلی ترین موضوعاتی که در این برنامه مطرح شده اند، می توان به 5 مورد مهم زیر اشاره کرد که عبارتند از:
- پیشرفت در زمینه آمادگی دفاعی و امنیتی که یکی از محورهای توسعه نظامی کشور است.
- توجه و بازسازی بافت های شهری و روستایی و سایر موضوعات مکان محور که از جمله آنها می توان به مناطق روستایی، بناهای تاریخی اشاره نمود. همچنین توسعه سواحل مکران در این برنامه درنظر گرفته شده است که در برنامه توسعه هفتم، قرار است 7 درصد از جمعیت کشور در این منطقه اسکان داده شوند.
- توجه به موضوعات محیط زیستی و نیز آب.
- موضوعات سطح بالای اجتماعی و فرهنگی که باید در تمامی بخش ها درنظر گرفته شوند؛ از جمله در توانمند سازی جامعه با اولویت زنان سرپرست خانوار، ساماندهی صندوق های بیمه و بیمه اجتماعی، برطرف کردن تبعیض و ایجاد یک ساختار عادلانه در پرداخت، بهبود شرایط کسب و کارها و اشتغال در جامعه، تلاش برای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، توانمندسازی فقرا که در راستای آن باید کاهش آسیب های اجتماعی و نیز پرورش فرهنگ عمومی و سبک زندگی ایرانی و اسلامی نیز تقویت گردد.
- موضوعات مرتبط با تکنولوژی و اقتصاد از جمله توسعه کشاورزی، گردشگری، پیشروی در معدن و صنایع آن، فناوری نوین، کاربست علم و فناوری، توسعه انرژی و مواردی از این قبیل.
نتیجه گیری از انجام برنامه ششم توسعه چیست؟ این پلن در دوره ریاست جمهوری دولت دوازدهم ارائه شده است و شامل 520 ماده، تبصره و جزء مختلف بود. با توجه به گزارش هایی که از سوی نهادهای نظارتی و حسابرسی ارائه شده اند، 30 درصد اهداف و 48 درصد در بخشی اهداف محقق شده است. همچنین 22 درصد اهداف قانونگذار به سرانجام نرسیده است.
کاربران گرامی می توانند موضوعات بیشتر را در زمینه مالیات قانونی و آموزش های حسابداری در سایت ما مشاهده کنند.
دیدگاهتان را بنویسید