تعریف حسابداری چیست؟
حسابداری چیست؟
تعریف حسابداری دارای ابعاد گوناگونی است که در این یادداشت به آن می پردازیم. حسابداری به فرآیندهای ثبت امور مالی مربوط کسب و کار گفته می شود. به نوعی می توان گفت حسابداری یک نوع سیستم حرفه ای است که در آن طبقه بندی، خلاصه و گزارش های مالی در قالب مدل و شکل های خاصی صورت می گیرد. در واقع یک از لزومات هر کسب و کاری حسابداری می باشد.
تعریف حسابداری چیست؟
شاید برای برخی از افراد این سوال پیش بیاید که تعریف حسابداری چیست؟ از آنجا که تعاریف متعددی برای حسابداری ارائه شده است، از اینرو نمی توان تعریف واحدی را برای آن بیان کرد. در حالت کلی با استفاده از علم حسابداری به راحتی می توان رویدادهای اقتصادی را اندازه گیری و ثبت گزارش کرد. در واقع این فعالیت علمی و فرآیند سیستمی امکان تصمیم گیری و قضاوت را برای استفاده کنندگان به بهترین شکل فراهم می کند. بد نیست بدانید حسابداری مدرن برای اولین بار توسط پاچیولی در سال 1494 مطرح گردید. پاچیولی این علم را نخستین بار با تعریف واژه تراز و تعادل در حساب ها مطرح نمود.
در ادامه پاسخی جامع به تعریف حسابداری چیست؟ بهتر است بدانید اولین منبع حسابداری مدرن تا امروز کتاب پاچیولی می باشد. کتاب پاچیولی سوما نام دارد. این کتاب باعث شده است تا پاچیولی به عنوان پدر حسابداری نوین شناخته شود. پاچیولی اولین شخصی بود که به بسته شدن حساب در پایان سال و سیستم حسابداری دو طرفه اشاره کرد. حسابداری دارای یکسری اصول مهم می باشد که زبان مشترک این علم را به وجود می آورند. این پنج اصول عبارتند از: اصل تحقق درآمد، اصل هزینه، اصل افشاء کامل، اصل تطابق هزینه و درآمد و اصل بها.
آشنایی با انواع مختلف حسابداری
یادگیری حسابداری معمولا به دو روش تئوری و تجربی صورت می گیرد. در ادامه مبحث آشنایی با تعریف حسابداری چیست؟ با انواع مختلف حسابداری آشنا خواهیم شد.
حسابداری مدیریت: این نوع از حسابداری دارای بیشترین کاربرد و استفاده در تهیه گزارش اطلاعات مورد نیاز برای مدیران است. مدیران از این اطلاعات به منظور ارزیابی، برنامه ریزی کنترل عملیات و فعالیت های سازمان استفاده می کنند.
حسابداری دولتی: در ادامه آشنایی با تعریف حسابداری چیست؟ در این نوع حسابداری بهتر است بدانید حسابدار رویدادهای مالی در موسسات دولتی را تجزیه و تحلیل و ثبت می کند.
حسابداری صنعتی: از دیگر انواع حسابداری می توان به حسابداری صنعتی اشاره داشت. حسابدار در این نوع حسابداری که یکی از مهم ترین و سخت ترین شاخه های حسابداری است به تعیین بهای تمام شده محصولات و خدمات می پردازد.
حسابداری مالی: در ادامه آشنایی با مبحث تعریف حسابداری چیست؟ با حسابداری مالی آشنا خواهیم شد. در این نوع حسابداری حسابدار در کنار نگهداری از حسابهای مختلف یک سازمان، اطلاعات مورد نیاز جهت استفاده کنندگان برون سازمانی را نیز به بهترین شکل آماده می سازد.
حسابداری مالیاتی: در این روش حسابدار تنها بر روی مباحث مالیاتی نظارت داشته و صورت مالی مختلف را بررسی نمی کند. شخصی که حسابداری مالیاتی را انجام می دهد باید با اصول و قوانین مالیاتی آشنایی لازم را داشته باشد.
حسابداری عمومی: در انتهای مبحث تعریف حسابداری چیست؟ با حسابداری عمومی آشنا خواهیم شد. این نوع حسابداری دارای بیشترین کاربرد و استفاده در شرکت های ارائه دهنده انواع خدمات مالی است.
دیدگاهتان را بنویسید