آشنایی با قانون تفکیک حسابهای تجاری و غیر تجاری
تفکیک حسابهای تجاری و غیر تجاری به چه معناست؟ چه قوانین با چه شرایطی در این بخش مطرح شده اند؟ اولین بار تفکیک حساب های تجاری و غیر تجاری در ماده 11 قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی مطرح شد. اکنون با انتشار یکسری دستورالعمل ها که در ادامه توضیح می دهیم، تکمیل شده است. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر راجع به این موضوع صحبت کنیم.
قانون تفکیک حسابهای تجاری و غیر تجاری چیست؟
یکی از دستورالعمل هایی که در سال 1402 بسیار مهم برای همه شهروندان تلقی می شود، تفکیک حساب های تجاری و غیر تجاری است. در این قسمت می توان به اولین دستورالعمل در 20ام شهریورماه این سال اشاره کرد که شاخص هایی در این ماه برای شناسایی حساب های تجاری معرفی شدند. این موارد مشخص می کنند که اگر حسابی دارای این ویژگی ها باشد، باید به عنوان حساب تجاری شناخته شود.
منظور از حساب تجاری، یک حساب بانکی است که سازمان امور مالیاتی آن را مربوط به مراودات اقتصادی درنظر می گیرد. در نتیجه برخی قوانین مالیاتی بر روی آن حساب اعمال می شوند. به عنوان مثال همه واریزی های پول به حساب تجاری به عنوان فروش تلقی شده و باید مالیات آن محاسبه و پرداخت شود. همچنین این حساب ها باید در سامانه مودیان و در پرونده مالیات فرد مندرج شوند. حساب های غیر تجاری، حساب های بانکی هستند که مربوط به امور شخصی و غیر اقتصادی می باشند.
همچنین در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان که در مهرماه سال 1398 تصویب شد، اشخاص حقوقی و واحدهای صنفی موظف شدند تا یکی از حساب های بانکی خود را به عنوان حساب فروش معرفی کنند.
حال با توجه به این موضوع با ما همراه باشید تا راجع به شرایط تفکیک حسابهای تجاری و غیر تجاری بپردازیم.
شرایط حسابهای تجاری و غیر تجاری کدامند؟
شرایط تفکیک حسابهای تجاری و غیر تجاری کدامند؟ طبق دستورالعمل شهریورماه سال 1402، حساب هایی که دارای شرایط زیر باشند به صورت همزمان هستند، حساب تجاری شناخته می شوند:
- تعداد تراکنش های واریزی انجام شده در یک ماه برای آن حساب بیش از 100 بار باشد.
- مجموع رقم واریزی به حساب عدد 35 میلیون تومان باشد.
هرچند که این قانون در مردادماه سال 1401 نیز مطرح شده بود اما لغو و به زمان دیگری موکول گردید.
با این حال در تفکیک حسابهای تجاری و غیر تجاری باید بند ج تبصره 6 لایحه بودجه سال 1403 را نیز درنظر گرفت که می گوید:
در صورتی که جمع مبلغ و دفعات واریز به حساب های غیر تجاری اشخاص حقیقی در هرماه بیشتر از مقداری باشد که در اردیبهشت ماه سال 1403 توسط شورای پول و اعتبار تعیین می شود، اثبات درآمدی نبودن تراکنش بر عهده صاحب حساب است.
سازمان امور مالیاتی در نیمه بهمن ماه سال 1402 نیز محدودیتی برای حساب های غیرتجاری مشخص کرده است. با توجه به تبصره 3 ماده 8 آیین نامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی، حساب های غیرتجاری (شخصی) دارای سقف خدمات کارت به کارت تا 1 میلیارد تومان یا 200 تراکنش دریافتی در ماه هستند. این محدودیت برای اشخاص حقیقی که پرونده مالیاتی ندارند، اعمال شده است.
شما کاربران می توانید برای مطالعه مقالات مرتبط با مالیات و حسابداری با بلاگ مربی حسابداری همراه باشید. در صورتی که نیاز به آموزش حسابداری دارید، صفحه آموزش های حسابداری را ببینید.
دیدگاهتان را بنویسید