جرایم مالیاتی قانون جدید ارزش افزوده چیست؟
جرایم مالیاتی قانون جدید ارزش افزوده چیست؟ یکی از قوانین جدید پس از اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده است. در ادامه به 3 ماده مهم این قانون که جرایم مالیاتی و حسابداری را در این بخش بیان کرده است می پردازیم. سپس به تشریح هرکدام از آنها می پردازیم.
منظور از جرایم مالیاتی قانون ارزش افزوده چیست؟
یکی از انواع مالیات هایی که به صورت غیرمستقیم برای دولت اخذ می شود، ارزش افزوده است. این مالیات به صورت درصدی از قیمت بر هزینه کالا اضافه شده و توسط فروشنده از مصرف کننده نهایی اخذ می شود. سپس فروشنده باید آن را از طریق سامانه مالیاتی (درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی) با ارسال اظهارنامه ارزش افزوده پرداخت کند. جرایم مالیاتی قانون جدید ارزش افزوده، مجموعه قوانینی هستند که در صورت عدم پرداخت این نوع مالیات، عدم اظهار آن و غیره اخذ می شوند. در صورتی که مودی از انجام این قانون امتناع ورزیده و تخلف کند، می بایست علاوه بر پرداخت مالیات معلق، جریمه تاخیر را نیز بپردازد.
جرائم مالیاتی قانون جدید ارزش افزوده که باید بدانید
برای بررسی جرایم مالیاتی قانون جدید ارزش افزوده باید به 3 ماده مراجعه کرد. ماده 35، 36 و 37 قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده که به شرح زیر می باشند:
مواد 35، 36 و 37 قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده
- ماده 35: در ماده 35 قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده نیز جریمه ای درنظر گرفته شده است. این جریمه مربوط به کسانی است که نسبت به عضویت در سامانه مودیان اقدام نمی کنند و از آن اجتناب کرده اند. در این صورت، می بایست جریمه های موضوع بند “الف” ماده 36 این قانون که در ادامه بیان می کنیم و نیز بند “ب” ماده 22 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان پرداخت گردد. همچنین در کنار این موارد، در ماده 35 ذکر شده است که اظهارنامه هر دوره مالیاتی باید حداکثر تا 1 ماه پس از هر دوره مالیاتی برای سازمان ارسال شده و عوارض و مالیات آن نیز پرداخت گردد.
- بند الف ماده 36: عدم تسلیم اظهارنامه در دوره مالیاتی بعد از استقرار سامانه فروشگاهی و مودیان، منجر به جریمه خواهد شد. مبلغ جریمه 1 میلیون تومانی و یا 2 برابر مالیات و عوارض پرداخت نشده (هرکدام که بیشتر باشد) است.
نکته: توجه کنید که این مورد در جرایم مالیاتی این موضوع، علاوه بر جریمه ای است که در بند “ب” ماده 22 قانون پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان به دلیل عدم ثبت نام مودی درنظر گرفته شده است.
- بند ب ماده 36: برخی موارد همچون کتمان معامله، بیش و کم اظهاری مالیات و عوارض فروش و ثبت معامله به نام غیر، جریمه دارد. مواردی همچون استناد به اسناد صوری و عمل دیگری که منجر به کم اظهاری یا استرداد غیرواقعی شود نیز جریمه خواهد داشت. مقدار این جریمه، 2 برابر مالیات و عوارض پرداخت نشده بوده و در صورت تکرار در دو سال قبل، 3 برابر می شود.
نکته: این موارد در جرایم مالیاتی قانون جدید ارزش افزوده وابسته به مبلغ پرداخت نشده تا موعد مقرر در ماده 4 این قانون می باشند.
- بند ج ماده 36: در صورت دریافت مالیات از شخصیتهای غیر مجاز به میزان 2 برابر مالیات و عوارض دریافتی را به دنبال خواهد داشت.
- ماده 37: در صورت تاخیر در پرداخت مالیاتها و عوارض در این قانون، مطابق با مفاد ماده 19 قانون مالیات های مستقیم جریمه درنظر گرفته شده است. میزان این جریمه، 2 درصد در ماه نسبت به مالیات و عوارض پرداخت نشده و یا مدت تاخیر از زمان تمام شدن مهلت تسلیم اظهارنامه یا سررسید پرداخت مالیات و عوارض است. هرکدام که مقدم باشد.
تبصره: برای مورد بالا، امکان اعتراض به هیات های حل اختلاف مالیاتی درنظر گرفته شده است. بخشیده شدن جریمه در این صورت، منوط به ارائه اسناد و مدارک معتبر خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید