صورت سود و زیان جامع چیست؟ + اجزای آن
صورت سود و زیان جامع چیست؟ یکی از صورت های مالی مهمی که برای مدیران شرکت ها وجود دارد، صورت سود و زیان جامع است که گزارش کلی از افزایش یا کاهش درآمدهای شرکت ناشی از عملیات های تحقق یافته یا نیافته و سود و ضررها را طی یک دوره مالی نشان می دهد. در ادامه بیشتر راجع به این موضوع می پردازیم.
صورت سود و زیان جامع چیست؟
صورت سود و زیان جامع چیست؟ همانطور که می دانید، صورت های مالی یکی از مهم ترین اسناد حسابداری هستند که می بایست توسط واحد مالی ارائه شوند. این داکیومنت ها، نشان دهنده وضعیت شرکت، هزینه ها و درآمدزایی آن خواهند بود. در حالت کلی، این صورت ها دارای 4 مدل اصلی از جمله ترازنامه، صورت جریان وجوه نقد، صورت سود و زیان و نیز صورت سود و زیان جامع و 2 مورد فرعی دیگر یعنی یادداشت های پیوست صورت های مالی و صورت تغییر در حقوق صاحبان سهام هستند.
در خصوص اینکه صورت سود و زیان جامع چیست؟ باید بدانید این سند در واقع ترکیبی از صورت سود و زیان، جریان وجوه نقد و نیز ترازنامه می باشد. به همین خاطر شما می بایست برای تهیه این گزارش، این صورت حساب ها را آماده کرده باشید. این نوع صورت حسابداری می تواند تغییراتی که در دارایی های املاک و واحد تجاری شما رخ داده اند را نمایش دهد. این تغییرات ممکن است در اثر انجام یا عدم صورت گرفتن معاملات رخ داده باشند. شما می توانید با تهیه صورت سود و زیان جامع، میزان افزایش یا کاهش درآمدها و نیز هزینه هایی که مصرف شده یا انجام نشده اند را مشاهده نمایید. همچنین در این سند، گزارشی از دیگر درآمدها، ضررها و نیز هزینه هایی که شناسایی شده اند نیز در طی یک دوره مالی مشخص می گردند.
اجزا و اطلاعات صورت سود و زیان جامع
در خصوص اینکه اجزای صورت سود و زیان جامع چیست؟ می توان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:
- سود و زیان.
- سایر اقلام در بخش سود و زیان جامع.
- سایر اقلام در بخش سود و زیان جامع با کسر مالیات.
- سود و زیان جامع در سال.
از جمله مواردی که می توان در بخش دوم یعنی سایر اقلام در بخش سود و زیان جامع بیان کرد باید گفت:
- مازاد تجدید ارزیابی دارایی های ثابت مشهود: در این بخش، دارایی های شرکت متناسب با تورم، استهلاک و غیره حسابرسی و ارزش آنها مجددا ارزیابی می شوند.
- تفاوت تسعیر ارز عملیات خارجی: منظور از تسعیر ارز عملیات خارجی، تاثیر نرخ ارز است که می تواند در درآمد ناشی از فروش محصولات صادراتی مهم باشد. مثلا فرض کنید یک کالای 100 دلاری را به یک شرکت خارجی صادر کرده اید. در آن زمان مبلغ آن کالا جمعا 2600000 تومان (با دلار 26 هزار تومان) می شود. در صورتی که واریزی این کالا در زمان دیگری انجام شود که نرخ دلار بیشتر باشد (مثلا 37 هزار تومان) و مبلغ آن به 3700000 تومان افزایش یابد، به مابه التفاوتی که سود شماست تفاوت تسعیر ارز عملیات خارجی می گویند.
شما کاربران می توانید برای اطلاع از موضوعات و مقالات بیشتر در زمینه بیمه تامین اجتماعی، قانون کار و مالیات یا حسابداری از سفرنامه مربی حسابداری استفاده کنید. همچنین برای دریافت خدمات مالی و مشاوره کسب و کار از سایت حسابگاه (موسسه حساب سنجان آگاه) استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید