قوانین مالیاتی شرکتهای دانش بنیان
قوانین مالیاتی شرکتهای دانش بنیان کدامند؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی موضوع حسابداری و مالیات برای شرکت های دانش بنیان بپردازیم و اهمیت و نکاتی که راجع به آن وجود دارند را بررسی کنیم.
قوانین مالیاتی شرکتهای دانش بنیان و حسابداری آن چه تفاوت هایی دارند؟
فرقی نمی کند در چه نوع شرکتی مشغول به فعالیت هستید، حسابداری و قوانین مالیاتی شرکتهای دانش بنیان جزو مهم ترین موضوعات مالی هستند که باید به آن توجه نمایید. با این حال موضوعات مالی برای شرکت های دانش بنیان اهمیت بسیار زیادی دارند. چراکه این نوع شرکت ها بودجه محدودی داشته و باید برای ساماندهی هزینه های مشاوره کسب و کار و دیگر هزینه های خود دقت داشته باشند.
شرکت های دانش بنیان از جمله مجموعه هایی هستند که کارکرد اقتصادی و بر پایه علم و فناوری دارند. این مجموعه ها دارای اهدافی هستند که از آن جمله می توان به افزایش میزان درآمد، تجاری نمودن تحقیقات و نیز برطرف کردن نیازهای جامعه اشاره کرد.
شرکت های دانش بنیان می توانند برای انجام امور مالی خود از نرم افزارهای حسابداری استفاده نمایند که برخی قابلیت های زیر را ارائه می کنند:
- مدیریت درآمد و هزینه ها که این موارد با ثبت و پیگیری درآمدها و هزینه های مختلف شرکت انجام می شوند.
- تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی به خصوص برای هزینه های ناشی از انجام پروژه ها یا فعالیت های مختلف.
- ارائه گزارش کارکرد مالی که با درنظر گرفتن تراکنش ها و مدیریت حساب های بانکی انجام می شود.
آشنایی با برخی تسهیلات و مشوق های شرکت دانش بنیان
یکی از بخش های مهم در موضوع حسابداری و قوانین مالیاتی شرکتهای دانش بنیان، هزینه مالیات در این مجموعه ها است. در این خصوص می بایست به چند ماده، نکته و تسهیلاتی که برای این مجموعه ها در نظر گرفته شده اند اشاره کنیم.
- معادل هزینه های صرف شده در پروژه های شرکت های دانش بنیانی که در بخش تحقیق و توسعه فعالیت می کنند، اعتبار مالیاتی درنظر گرفته می شود. برخورداری از این قانون حمایتی در گرو تایید پروژه توسط دبیرخانه است.
- درآمدهای مشمول مالیات در این شرکت ها که ناشی از بستن قرارداد و فعالیت های توسعه و تولید محصولات دانش بنیان باشند، تا مدت 15 سال معاف از مالیات هستند. منظور مالیات ماده 105 ق.م.م می باشد.
- همچنین شرکت های دانش بنیان داخل پارک علم و فناوری تا 20 سال از پرداخت مالیات بر درآمد معاف هستند. این قانون منطبق بر رای شماره 2004 دیوان عدالت که در سال 1399 و نیز ماده 9 قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان است.
توجه کنید که محصولاتی که تحت معافیت ها قرار می گیرند، هرساله ارزیابی می شوند. برای معافیت مالیاتی محصولات جدید باید جداگانه درخواست بررسی محصول ثبت شود.
- همچنین معافیت بر حقوق کسانی که در این شرکت ها فعالیت می کنند نیز تعریف شده است. میزان معافیت هرساله در قانون بودجه درج می شود.
شما میتوانید برای آگاهی از موضوعات بیشتر پیرامون حسابداری و قوانین مالیاتی شرکتهای دانش بنیان و سایر مجموعهها، مقالات مربی حسابداری را دنبال کنید. احتمالا شما که در حال مطالعه این نوشته هستید، دوره آموزش مدیریت مالی برای مدیران غیر مالی برای شما جذاب خواهد بود. این دوره توسط عی ط ساکی، مدیر ارشد مالی در مربی حسابداری منتشر شده است.
دیدگاهتان را بنویسید