مالیات بر املاک موضوع ماده 53 قانون مالیاتهای مستقیم و معافیت های مرتبط آن چیست؟
مالیات بر املاک موضوع ماده 53 قانون مالیاتهای مستقیم و معافیت های مرتبط آن از مسائل مهم برای هر صاحب ملک استیجاری است. در این مقاله می خواهیم راجع به این نوع مالیات بر درآمد صحبت کنیم. سپس شما را با نص این ماده و برخی معافیت هایی که برای آن قرار داده شده اند، آشنا کنیم.
آشنایی با ماده 53 قانون مالیات های مستقیم
مالیات بر املاک موضوع ماده 53 قانون مالیاتهای مستقیم و معافیت های مرتبط آن یکی از مهم ترین قوانین مالیاتی برای صاحبین املاکی است که موجر هستند. این مالیات قانونی مرتبط با درآمد ناشی از املاک است که نص قانونی آن به شرح زیر می باشد:
- درآمدی که حاصل از اجاره املاک بوده و مالیات املاک بر آن وضع می شود. این مالیات شامل کل اموال اجاره ای است که به صورت نقدی و غیر نقدی هستند. این اموال پس از کسر 25 درصدی کاهش هزینه ها، تعهدات و استهلاکات در مورد این نوع املاک، مشمول مالیات می شوند. این ماده راجع به اجاره دست اول املاک که وضعیت آنها وقف یا حبس شده است می باشد.
همچنین کسانی که مشمول این نوع مالیات خواهند شد، عبارتند از:
- راهنی که املاک خود را رهن می دهد.
- موجری که مالک نباشد. در این حالت مبلغ مالیات بر درآمد از اجاره املاک به اختلاف هزینه بین اجاره دریافتی و پرداختی اعمال خواهد شد.
- در صورتی که اسناد و مدارکی که اجاره پرداخت می شود، ارائه شوند، موارد آتی جزوی از املاک اجاری تلقی خواهند شد: محل سکونت پدر و مادر، همسر یا فرزند، محل سکونت اجداد و یا افرادی که تحت تکفل فرد باشد.
- برای کسانی که دارای چند واحد مسکونی هستند، حسابرسی مالیات بر درآمد املاک به جز دو ملک صورت می گیرد. بدین صورت که اگر فرد چند ملک دارد، تنها محل سکونت خود یا افراد نزدیک (که در بخش قبل نام بردیم) بعلاوه یک ملک دیگر شامل این نوع مالیات نخواهد شد. بقیه املاک باید تعرفه مالیاتی را پرداخت کنند.

مالیات بر املاک موضوع ماده 53 قانون مالیاتهای مستقیم و معافیت های مرتبط
پس از آشنایی کامل با مالیات بر املاک موضوع ماده 53 قانون مالیاتهای مستقیم و معافیت های مرتبط، لازم است به مواردی بپردازیم که مودی می تواند خود را از پرداخت این مالیات معاف کند. شرایط زیر جزو دیگر معافیت های مرتبط این قانون مالیاتی می شوند که عبارتند از:
- املاکی که به صورت رایگان در اختیار سازمان ها یا موسساتی همچون وزارتخانه ها، موسسات دولتی و اماکنی که بودجه آنها توسط دولت تامین می شود، قرار گرفته اند.
- زمانی که مالک، ملک خود را بفروش برساند. در این حالت وقتی در سند ملک بدون اجاره بها، مهلتی را برای تخلیه تعیین کرده باشد، تا 6 ماه در زمانی که محل سکونت انتقال دهنده است، ملک اجاری تلقی نمی شود.
- مالیات مالکانی که دارای بیش از 3 واحد مجتمع های مسکونی و استیجاری هستند، به شرطی که الگوی مصرف مسکن رعایت شده و مطابق با اعلامیه وزارت راه و شهرسازی ساخته شده باشند، در طول اجاره از 100 درصد مالیات بر درآمد املاک معاف هستند.
- در مورد مالیات بر املاک موضوع ماده 53 قانون مالیاتهای مستقیم و معافیت های مرتبط، می توان به معافیت موجر حقوقی که مالک نباشد اشاره کرد. خانه های سازمانی که مالکیت آنها در گرو اشخاص حقوقی است، فقط در صورتی که مالیات آنها توسط دفاتر قانونی معین شود، جاری نمی گردد.
احتمالا به نوشته ماده 131 به همراه آخرین به روز رسانی علاقمند باشید که میتوانید آنرا نیز مطالعه و بررسی نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید