مسیر موفقیت در حسابداری چیست؟
مسیر موفقیت در حسابداری علاوه بر دانش تئوری، نیازمند مهارت های عملی و ارتقا ذهنیت فرد است. رده های شغلی مختلفی در این حوزه کاری وجود دارند که از آن جمله می توان به رئیس حسابداری، مدیریت مالی، مدرس و مشاوره مالیاتی اشاره کرد.
مسیر موفقیت در حسابداری چگونه است؟
مسیر موفقیت در حسابداری نیازمند قدم های پیوسته و یک برنامه حداقل چهار ساله است تا بتوانید سابقه خوبی را در این بخش بدست آورید. کسی که در این مسیر قدم می گذارد، باید از آمادگی جسمی و روانی بهره مند بوده و در کنار ارتقا مهارت های عملی و تئوری خود، برای رسیدن به جایگاه های بالاتر ذهنیت آن را آماده کند. فرقی نمی کند اکنون در چه وضعیتی هستید، کافیست مراحلی که در ادامه بیان می کنیم را دنبال کنید تا بتوانید گام به گام پیشرفت در حسابداری را تجربه نمایید.
مدل های حسابداری
نکته ای که لازم است پیشاپیش در مورد مسیر موفقیت در حسابداری به آن توجه کنید، تنوع مدل های آن است که می توان آنها را به چند شاخه زیر تقسیم کرد که عبارتند از:
- حسابداری عمومی: مدلی از حسابداری است که در آن خدمات مرتبط برای کسب و کارها ارائه می شود. از تهیه صورت های مالی و گزارش ها گرفته تا حسابرسی و نیز ارائه گزارش های مالیاتی. این نوع حسابداران می توانند در صنایع مختلف مشغول به کار شوند و محدود به یک حرفه خاص نیستند. شما می توانید از آنها انتظار بررسی و تحلیل سیستم های حسابداری و صحت مدارک را داشته باشید.
- حسابداری مالیاتی: در زمینه صحت سنجی و بررسی تخلفات و تعیین مبالغ مالیاتی برای هر کسب و کار، می بایست از حسابداری مالیاتی استفاده کرد. به طور معمول این بخش نیاز به دقت و حساسیت بالاتری دارد و رخ دادن خطا و اشتباه در آن به ضرر و جریمه های سنگین برای شخصیت حقیقی یا حقوقی مقابل منجر خواهد شد.
- حسابداری تولیدی: در کارگاه های تولیدی، ارزیابی موجودی کالاها و هزینه های مرتبط با آن در مقابل فروش بسیار مهم است. در این مدل شیوه حسابداری، تفاوت هایی وجود دارند که معمولا مرتبط با بهای تمام شده کالاها، درنظر گرفتن هزینه های مواد اولیه، پرسنل و فروش می شوند.
از دیگر انواع دیگر مدل ها در این بخش باید به حسابداری صنعتی، دولتی، حسابرسی، مالی، حقوقی و مدیریتی نیز اشاره کرد.
گام های تبدیل شدن به حسابدار موفق چیست؟
برای آنکه بتوانید مسیر موفقیت در حسابداری را به خوبی پیش ببرید، لازم است قدم به قدم آن را طی کنید. ابتدا به یکسری پارامترها می پردازیم که داشتن آن از راه های موفقیت در حسابداری است. این موارد عبارتند از:
- علاقه: اگر به حسابداری علاقه دارید، این اولین نشانه مثبتی است که می توانید برای ورود به این مسیر داشته باشید. حال بسته به محیط های کاری، دقت و فشار روانی که تحمل می کنید، لازم است مدل حرفه حسابداری خود را تعیین کنید.
- میل به یادگیری: حسابداری شغلی است که بخشی از آن همواره نیاز به بروزرسانی و نوسازی دانش و مهارت های شما دارد. از آنجایی که حسابداری نیز می تواند یک سلسله مراتب شغلی داشته باشد، شما می توانید همواره به یادگیری خود ادامه دهید و مسیر و آینده شغلی خود را بهینه سازی کنید.
- تلاش و تجربه: به این نکته توجه کنید که حسابداری نیازمند تجربه، تحقیق، بررسی و زیرنظر داشتن مداوم بخشنامه ها و قوانین جدید است.
مسیر موفقیت
حال مسیر موفقیت در حسابداری با تکیه بر پارامترهایی که در قسمت قبل بیان کردیم، به شرح زیر می باشد:
- دریافت مدرک: این بخش از مسیر موفقیت در رشته حسابداری صرفا برای ارتقا جایگاه شغلی شما است. با این حال بسته به هدف و یا موسسه ای که مدنظر دارید، ممکن است به آن نیازی نداشته باشید.
- آموزش تئوری و عملی: بدیهی است که برای ورود به این نوع مشاغل، نیاز به یادگیری مفاهیم مختلف، اصطلاحات و یکسری دانش تئوری دارید. در کنار این موارد، لازم است همگام با تکنولوژی، از نرم افزارهای حرفه ای حسابداری نیز استفاده کرده و بر کارکردن با آنها مسلط شوید.
- کارآموزی: برای ارتباط با کارفرمایان بیشتر، درک محیط کاری و پروژه های آن، لازم است یک دوره کارآموزی را بگذرانید.
- استخدام: مسیر شغلی حسابداری از استخدام در شرکت های کوچک شروع شده و به تدریج با افزایش سابقه تان، به رده های شغلی بالاتری ارتقا می یابد.
دیدگاهتان را بنویسید