بررسی معافیت های مناطق ویژه اقتصادی
معافیت های مناطق ویژه اقتصادی چیست؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی معافیت هایی که برای مناطق ویژه اقتصادی وجود دارند بپردازیم. این مناطق دارای برخی تسهیلات از جمله نرخ صفر مالیات هستند که در بازه های زمانی محدود می توان از آنها استفاده کرد.
معافیت های مناطق ویژه اقتصادی چیست؟
توسعه و تسهیل تجارت، صادرات و واردات از جمله پلن هایی است که هر کشوری باید برای شکوفایی اقتصادی خود درنظر بگیرد. یکی از تدابیری که از سال های دهه 70 شمسی برای آن درنظر گرفته شد، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی است. این مناطق با هدف پشتیبانی از فعالیت های اقتصادی و نیز برقراری ارتباط تجاری بین المللی شناخته می شود که برخلاف مناطق آزاد در سراسر کشور ایجاد شده و اکنون 30 منطقه فعال و 37 منطقه غیرفعال در ایران وجود دارند. دولت در این بخش ها تسهیلاتی را درنظر گرفته است که منجر به رشد اشتغال، سرمایه گذاری و حضور در بازارهای جهانی برای فعالین داخلی می شود.
گفتیم که این اماکن مزیت هایی دارند که یکی از آنها، معافیت های مناطق ویژه اقتصادی است. در این خصوص می توان به چند مورد زیر اشاره کرد که عبارتند از:
- با توجه به ابلاغیه سازمان امور مالیاتی که در 10/05/1402 منتشر شده است، اخذ مالیات از واردات کالاهای معاف از مناطق آزاد به سرزمین اصلی موضوعیت ندارد. همچنین در بخشنامه ۵۴۴۰۹م ۸۸/۵/۲۶ برای معافیتهای مناطق ویژه اقتصادی آمده است که مبادلات کالا بین اشخاص و فعالان اقتصادی در این مناطق مشمول مالیات ارزش افزوده نمی شود. همچنین عوارض این مناطق شامل آنها نخواهد شد.
- ماده 132 قانون مالیات های مستقیم از قوانین مالیاتی، بیان می کند که درآمدهای ابرازی فعالیت های تولیدی و معدنی اشخاص غیردولتی حقوقی به مدت 5 سال و در مناطق کمتر توسعه یافته به مدت 10 سال صفر است.
- واحدهای اقتصادی که در بند قبل آمده و در مناطق ویژه اقتصادی هستند، تا مدت 2 سال از مالیات نرخ صفر برخوردارند. در صورتی که در مناطق ویژه اقتصادی کمتر توسعه یافته مشغول به کار شوند، به مدت 3 سال از این قانون برخوردار خواهند بود.
نکته: معافیت مالیاتی از نوع مالیات بر درآمد و قوانین مالیات های مستقیم است.
دیگر نکات و تسهیلات مناطق ویژه اقتصادی
از دیگر معافیت های مناطق ویژه اقتصادی می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد که عبارتند از:
- ورود کالا بدون نیاز به پرداخت حقوق گمرکی و یا سایر هزینه ها مانند عوارض ورود و صدور از منطقه و سود بازرگانی. این مورد برحسب ماده 8 قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی می باشد.
- معافیت گمرکی که این مورد برای کالاهای ساخته شده در منطقه درنظر گرفته شده است که وارد کشور می شوند.
- ثبت شرکت و مالکیت صنعتی و معنوی.
- اشتغال نیروی انسانی، بیمه و روابط کار و تامین اجتماعی.
- آزادی کامل که برای خروج و یا ورود سرمایه وجود دارد.
- امکان واردات و نگهداری از کالاها که می تواند با ابزار و ماشین آلات به صورت امانی باشد.
- عدم درنظر گرفتن محدودیت زمانی برای متروکه شدن کالا که از دیگر معافیت های مناطق ویژه اقتصادی می باشد.
شما کاربران می توانید با دنبال کردن مقالات آکادمی مربی حسابداری، موضوعات بیشتری در بخش حسابداری و مالیات را مشاهده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید