آشنایی کامل مفروضات حسابداری به زبان ساده
مفروضات حسابداری به زبان ساده را در این مطلب بررسی می کنیم. این مفروضات داده هایی هستند که حسابداران باید امور مالی را با توجه به آنها انجام دهند. آنها می توانند برای هماهنگی و درک بهتر اسناد مالی با ارائه اطلاعات حول یک زبان مشترک موثر باشند.
مفروضات حسابداری به زبان ساده چیست؟
همانطور که در مقالات دیگر وبلاگ گفتیم، اصول حسابداری مفاهیمی هستند که برمبنای آنها، مفروضات حسابداری عملی می شوند. برای ثبت امور مالی لازم است قوانین مختلفی در نظر گرفته شوند که از جمله آنها می توان به فرض های حسابداری اشاره کرد. پس از آنکه مفروضات حسابداری به زبان ساده بیان شوند، بهتر است با مفهوم و معنی آنها آشنا شویم که در این خصوص می توان گفت:
مفروضات حسابداری یکسری قوانین و اطلاعاتی هستند که مبنای ایجاد قوانین حسابداری را تشکیل داده و زیرساخت های آن را مشخص خواهند کرد. در واقع می توان آنها را مبنایی برای ایجاد و تدوین گزارش مالی دانست. در کنار این فرض ها برای عملی شدن آنها می بایست اصولی در نظر گرفته شوند که رویه و اجرای امور حسابداری را مشخص می کنند. به این موارد نیز میثاق حسابداری گفته می شود.
در بررسی مفروضات حسابداری به زبان ساده می توان به 5 مورد مهم اشاره کرد که در قسمت آتی آنها را معرفی می کنیم.
آشنایی مفروضات مهم
برای توضیح مفروضات حسابداری به زبان ساده میتوان به 5 مورد زیر اشاره کرد که عبارتند از:
- فرض تفکیک شخصیت حسابداری: قانون تجارت مهم ترین قانونی است که حسابداران در انجام امور مالی شرکت ها باید آن را در نظر بگیرند. در این قانون 2 شخصیت حقیقی و حقوقی تعریف شده است. منظور از شخصیت حقیقی یک فرد (انسان) و شخصیت حقوقی یک شرکت (که مالکین آن چند فرد است)، می باشد. در انجام امور حسابداری، ثبت گزارشات یا تراکنش ها برای شخصیت حقیقی و حقوقی باید جداگانه انجام شوند.
- فرض تداوم فعالیت: برمبنای این فرض شما امور مالی را با این تفکر که قرار است شرکت شما برای مدت طولانی فعالیت کند انجام می دهید.
- فرض دوره مالی: برمبنای این فرض، عمر شرکت شما به دوره هایی تقسیم می شود. حال برمبنای این دوره ها صورت های مالی و اسناد حسابداری دسته بندی شده و به مدیران ارائه می گردند. کوتاه ترین دوره مالی 1 ماهه و بلندترین دوره مالی که مرسوم تر و مرتبط با امور مالیات است، 1 سال می باشد.
- فرض تعهدی یا مبنای تعهدی: در این فرض مبنا یا زمان شناسایی درآمد یا هزینه مشخص می شوند. توجه کنید که مبنای تعهدی بدان جهت چنین نامگذاری شده چراکه شرکت ها تابع قانون تجارت و استانداردهای حسابداری هستند. در این حالت این فرض می گوید که درآمد یا هزینه های مرتبط باید در همان دوره مالی تحمیل شده شناسایی گردد.
- فرض واحد اندازه گیری: شما باید برای انجام امور مالی و ثبت عملکرد مجموعه خود یک واحد جهت سنجش بخش مالی در نظر بگیرید. این واحد پول نام دارد که می تواند امکان مقایسه و بررسی عملکرد مجموعه های مختلف فعال در بخش اقتصادی را با یکدیگر فراهم سازد.
شما کاربران می توانید برای مطالعه مقالات بیشتر راجع به حسابداری و مالیات از بلاگ مربی حسابداری استفاده کنید. در صورتی که نیاز به یادگیری حسابداری دارید، از قسمت آموزش حسابداری در مربی حسابداری بازدید نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید