وظایف اصلی یک حسابدار + مهارت های موردنیاز آن
وظایف اصلی یک حسابدار کدامند؟ تنوع مشاغل و کسب و کارهای مختلفی که در جامعه کنونی وجود دارند منجر شده است تا حرفه هایی همچون حسابداری، منشعب شده و هرکدام وظایف خاص خود را داشته باشند. در این مقاله می خواهیم به صورت واضح، راجع به وظیفه شغل حسابداری صحبت کنیم و در انتها نیز مهارت هایی که برای انجام آن ها نیاز است را توضیح دهیم.
وظایف اصلی یک حسابدار چیست؟
وظایف اصلی یک حسابدار را می توان به دو بخش کلی تقسیم نمود. قسمت دوم، مهارت های جانبی است که می توان تا حدودی از آن چشم پوشی کرد به طوریکه فرد بتواند قدم به قدم آنها را بیاموزد. اما قسمت اول که در این بخش باید به آن بپردازیم، پایه و اساس خدمات حسابداری است. پس باید به صورت پیش فرض آنها را آموخته باشید. در ابتدا به بخش اصلی این حرفه می پردازیم که در این حالت می توان گفت:
- بررسی و ثبت اطلاعات: بیشترین بخش از مسئولیت های یک حسابدار مرتبط با ثبت اطلاعات آن است. در این قسمت، از جمله وظایفی که می توان بیان کرد باید به ثبت به موقع اطلاعات، ثبت تاریخ وقوع کلیه رویدادهای مالی، ثبت فاکتورهای خرید و فروش، دفترداری و انجام کلیه امور بالا مطابق با آیین نامه ها و استانداردهای مالی اشاره نمود.
- مدیریت دریافتی و پرداختی ها: در این قسمت برای شرح وظایف حسابدار می توان گفت: تهیه لیست حقوق و دستمزد ماهیانه، تهیه لیست بیمه کارکنان، تهیه لیست مانده بدهکاری و بستانکاری اشخاص یا طرف شرکت ها، صدور اسناد و ثبت در صندوق، پرداخت های نقدی و دریافتی ها.
- تهیه صورت های مالی: از جمله وظایف یک حسابدار مالی یا مالیاتی می توان به تنظیم و تهیه دفتر مالی، بودجه ریزی، تراز عملکردی، ثبت سود و زیان و نیز صورت های مالی اساسی اشاره کرد. همچنین حسابدار می تواند برای تهیه خلاصه وضعیت وصولی ها، بدهی ها، نقدینگی، پرداختی ها، ارائه گزارش های مالی، صدور اسناد مرتبط با هزینه های خارجی مانند مالیات، وام، بیمه و غیره اقدام کند.
- مدیریت حساب ها و موجودی انبار: این بخش از وظایف اصلی یک حسابدار مرتبط با کسب و کارهای تولیدی است. معمولا حساب و کار در این بخش ها اهمیت بالایی دارند. از جمله مسئولیت های یک فرد حسابدار می توان به محاسبه قیمت تمام شده تهیه و فروش کالا، تطابق برگه های خروج از انبار و مطابقت آن با فاکتورهای موجودی کالا، بررسی هزینه های خرید و مصرف مواد اولیه، ضایعات و اقلام انبار و غیره اشاره کرد.
به این نکته توجه کنید که حسابداری خود به شاخه های مختلفی تقسیم می شود. بنابراین ممکن است در حوزه های مختلف، مسئولیت ها و وظایف متفاوتی تعریف شوند.
آشنایی با مهارت های ضروری حسابداران
برای آنکه بتوانید وظایف اصلی یک حسابدار را به نحو احسن انجام دهید، می بایست یکسری مهارت های زیر را داشته باشید که عبارتند از:
- کار با اکسل: هرچند با آمدن نرم افزارهای حسابداری، برنامه اکسل کمتر به کار می رود اما یادگیری آن مزیت هایی دارد. مثلا این برامه را می توان به دید یک نرم افزار بیسیک برای انجام فعالیت های مالی بدون نرم افزار پولی درنظر گرفت.
- مهارت ارتباطی یا مهارت نرم: تعامل با کارفرما، مدیران و همکاران شما در مشاغل حسابداری ضروری است. این موضوع به ویژه در رده های شغلی بالاتر مانند مدیران مالی، روسای حسابداری، معاونت های مالی و تحلیلگران این حوزه نقش بسیار پر رنگ تری دارد.
- مهارت تحلیلی و دقت: در معرفی مهم ترین وظایف حسابداران، ثبت دقیق داده ها یک مسئولیت مهم برای این دسته از افراد است. از سوی دیگر، مهارت های تحلیلی به منظور درک و نتیجه گیری از روی داده ها در حسابداری مهم هستند. این موضوع به ویژه برای حسابرسان و کارکنان امور مالیاتی، مدیران و تحلیل گران این حوزه اهمیت بالاتری دارد.
دیدگاهتان را بنویسید