چگونه مدیر مالی شویم؟ مسیر شغلی آن چگونه است؟
چگونه مدیر مالی شویم؟ مسیر شغلی آن چیست؟ مدیر مالی یکی از مشاغل کلیدی و حساس سازمان ها است که مزایای زیادی دارد. از زمان کاری کمتر گرفته تا بیمه و حقوق و مزایای بالا. با این حال رسیدن به این جایگاه شغلی نیاز به برنامه ریزی، کسب سالیان تجربه و مدارکی دارد که در ادامه به صورت اختصاصی راجع به آنها صحبت می کنیم. تلاش می شود یک مسیر برای شما جهت رسیدن به این حرفه با توجه به آگهی ها و نیاز روز در نظر گرفته شود.
مدیر مالی چه شغلی است؟
مدیر مالی به عنوان یکی از مشاغل سطح بالا حسابداری است که معمولا در کسب و کارهای بزرگ و شرکت ها وجود داشته و وظایف مهمی دارد. از جمله می توان به مدیریت بودجه، تعیین نحوه سرمایه گذاری، تجزیه و تحلیل ترازنامه و نیز برنامه ریزی برای تخصیص دادن بودجه ها اشاره نمود.
در واقع مدیر مالی تصمیم های استراتژیکی را برای مدیریت پروژه ها و استفاده از بودجه به بهترین نحو می گیرد. از سوی دیگر این فرد جریان های نقدی و هزینه های آینده را پیش بینی کرده و در سلامت امور مالی نقش مهمی خواهد داشت.
نکته: مدیران مالی همچنین نقش نظارتی بر امور حسابداری و مالیات دارند و بر موارد مختلفی اعم از جریان های نقدی، مدیریت هزینه ها، میزان سودآوری و اطلاعات مالی که تولید می شوند، نظارت خواهند داشت.
با توجه به اینکه هر کدام از این وظایف بسیار مهم و برای آینده شرکت حیاتی هستند، مهم است که مدیر مالی دانش و مهارت خوبی داشته باشد. به همین خاطر ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که چگونه مدیر مالی شویم؟ مسیر شغلی آن چیست؟ در ادامه پیش از پاسخ به این سوال با پیش نیازهای این حرفه بیشتر آشنا خواهیم شد.
پیش نیازهای استخدام مدیر مالی در مشاغل حسابداری چیست؟
برای اینکه بفهمیم چگونه مدیر مالی شویم؟ مسیر شغلی آن چگونه است، مهم است که پیش نیازهای استخدام مدیر مالی را درک کنیم. در این خصوص می توان ابتدا به برخی مهارت های مورد نیاز مدیر مالی اشاره نمود که عبارتند از:
- حل مسئله که باید با درک عمیق بر امور مالی شرکت و استفاده از این مهارت برای پیدا کردن راه هایی جهت رسیدن به اهداف مالی مجموعه اقدام شود.
- تحلیل ذهنی که باید توسط مدیر مالی برای برنامه ریزی بهتر و تحلیل گزارش های مالی، مدیریت سود و زیان ها انجام شود.
- قدرت رهبری و نظارتی که باید این فرد بتواند بر اعضای تحت امر خود داشته باشد. در کل قدرت رهبری بالا قادر است کنترل مجموعه و هدایت بهتر آن به مسیر رشد و پیشرفت را افزایش دهد.
- مهارت های ریاضی بخش جدایی ناپذیر از ویژگی هایی است که باید تمام افراد فعال در مشاغل مالی داشته باشند. این مهارت در درک و ارائه گزارشات مالی یا تجزیه و تحلیل آنها کمک می کند.
همچنین برای اینکه بدانید چگونه مدیر مالی شویم؟ مسیر شغلی آن چیست و چه پیش نیازی دارد، باید به مدارک زیر نیز اشاره کرد. البته در بیشتر موارد، داشتن تجربه در زمینه مشاغل رشته حسابداری و پس از آن سابقه فعالیت در پست مدیر مالی اهمیت بالاتری نسبت به داشتن مدرک دارد.
- کارشناسی رشته حسابداری یا مدیریت مالی که به عنوان یکی از روش های ورود به بازار کار بوده و داوطلب دانش تئوری برای انجام امور مالی را در دانشگاه ها می آموزد.
- تسلط بر نرم افزارها که ممکن است برای اطمینان از این مهارت از شما مدارک فنی درخواست شود.
مهم ترین پیش نیاز در بسیاری از آگهی های استخدام برای حرفه مدیر مالی، داشتن سابقه و تجربه بالا است. اگر میخواهید حسابداری و فوت و فن های آن را یاد بگیرید، صفحه آموزش های حسابداری مربی حسابداری را مشاهده نمایید.
چگونه مدیر مالی شویم؟ مسیر شغلی آن چیست؟
حال این پرسش مهم مطرح می شود که چگونه مدیر مالی شویم؟ مسیر شغلی آن چیست؟ در این خصوص می توان به قدم های زیر اشاره نمود که عبارتند از:
- تسلط بر امور حسابداری و کسب مدرک: مهم است که یک مدیر مالی خاک خورده این حرفه باشد. بنابراین باید از سطوح پایین آن چند سالی را در بخش امور مالی و حسابداری کار کرده باشد. در مقاله دیگری مسیر تبدیل شدن به یک حسابدار را بیان کردیم. بر طبق این متد باید از روش اول یعنی ورود به دانشگاه و تحصیل در رشته حسابداری اقدام کنید. چراکه در سطوح شغلی بالا به مدرک تحصیلی شما توجه می شود. در کنار آن با کارآموزی و فعالیت در شرکت های مطرح، دانش و حرفه حسابداری را به طور کامل بیاموزید و رزومه خود را قوی تر کنید.
- کسب مهارت های فنی: شما باید با شرکت در دوره های حسابداری، برخی مهارت های فنی مانند دانش تخصصی و کار با نرم افزارها را بیاموزید. این مدارک بعدا برای تقویت رزومه هم مهم هستند.
- تسلط بر امور مالیاتی: در بسیاری از آگهی های استخدام، مدیر مالی باید بر مسائل مالیات بر درآمد و مشاغل نیز تسلط داشته باشد.
نکته: این قدم به مدیر مالی کمک می کند تا در برخی امور از جمله درک و ایجاد گزارش ها، کار با نرم افزارها، آگاهی از مسائل مربوط به بیمه، حقوق و غیره دانش و تجربه بالایی داشته باشد. در نتیجه در انجام وظایف خود بهتر عمل می کند.
- تقویت مهارت های مورد نیاز: همانطور که از نام مدیر مالی پیداست، این افراد مدیر هستند و به همین خاطر باید مهارت های بیشتر از حرفه خود را بیاموزند. این مهارت ها که قسمت هایی از آن را در بخش قبل بیان کردیم عبارتند از: دقت و توجه به جزئیات، مهارت های ارتباطی بالا، تصمیم گیری و هندل کردن مشکلات، حل مسئله، رهبری، توانایی کار به طور مستقل.
- آمادگی برای مصاحبه: از آنجایی که حرفه مدیر مالی بسیار اهمیت دارد، مدیران ارشد شرکت ها برای استخدام از آنها مصاحبه می گیرند.
در نهایت برای اینکه بگوییم چگونه مدیر مالی شویم؟ مسیر شغلی آن چیست باید به قدم نهایی اشاره کرد و آنهم تقویت رزومه و شبکه سازی می باشد. شما می توانید در رزومه خود سابقه کاری، مدارک فنی، دانشگاهی و افتخارات خود را درج کنید. همچنین برای شبکه سازی با مدیران مالی در شبکه های اجتماعی و لینکدین ارتباط گرفته و به تولید محتوا برای شناساندن خود اقدام کنید.
پرسش های متداول کاربران
برخی از سوالات متداول شما کاربران در مورد اینکه چگونه مدیر مالی شویم؟ مسیر شغلی آن چیست عبارتند از:
- مدت زمان تبدیل شدن به یک مدیر مالی چقدر است؟
بسته به تجربه، دانش و هوشی که دارید، این مدت زمان از 2 تا 10 سال متغیر است.
- روش استخدام مدیر مالی چگونه است؟
شما می توانید با مشاهده آگهی های استخدام در سایت های مختلف و فضای مجازی برای ارسال درخواست خود اقدام کنید.
دیدگاهتان را بنویسید