نحوه ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی چگونه است؟
نحوه ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی به چه شکل است؟ در این مقاله یک نگاه اجمالی از روند ارسال اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقوقی خواهیم داشت. همچنین در انتها برخی از نکات مهم در مورد ارسال این اظهارنامه توضیح داده می شوند.
آموزش نحوه ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی
روش ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی نسبت به شخصیت های حقیقی در برخی موارد روند متفاوتی دارد. همه اشخاص حقوقی به جز مواردی که در قوانین مالیاتی معاف شده اند، موظف به ارسال این اظهارنامه می باشند. در ادامه به صورت اجمالی با شیوه ارسال اظهارنامه این اشخاص آشنا می شویم.
راهنمای اجمالی شیوه ارسال اظهارنامه عملکرد حقوقی
در رابطه با نحوه ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی همانند اشخاص حقیقی نیز می توان به 2 مرحله مهم اشاره کرد که عبارتند از:
- ثبت نام در نظام مالیاتی کشور: در اولین قدم، این اشخاص می بایست در میز خدمت عملیات الکترونیکی یا همان نظام مالیاتی کشور ثبت نام کنند. ابتدا به این سامانه وارد شده، سپس به قسمت پیش ثبت نام رفته و روند آن را شروع کنند. به طور کلی، این بخش در 4 مرحله انجام می شود که شامل پیش ثبت نام، صحت سنجی اطلاعات، تولید و ارسال اطلاعات کاربری و نیز ثبت نام الکترونیک می شود. در انتها شناسه ملی یا شماره اقتصادی برای مودی ارائه شده که می تواند از طریق آن برای کلیه معاملات خود در این سامانه اقدام کند.
- ارسال اظهارنامه الکترونیکی: پس از انجام ثبت نام و تکمیل اطلاعات مودیان در سامانه، نحوه ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی شروع می شود. برای این بخش ابتدا به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی مراجعه کنید. سپس با ورود شناسه ملی و رمز عبور، وارد حساب کارپوشه خود خواهید شد. از طریق این سامانه، امکان ارسال اظهارنامه حسابداری با زدن گزینه “ایجاد و ارسال اظهارنامه جدید” را خواهید داشت. حال می توانید جداول اصلی اظهارنامه وارد شده، مشخصات، جداول، اطلاعات اختصاصی، فروش، بهای تمام شده خدمات، صورت سود و زیان و غیره را پر کنید.
نکات مهم در ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی
برخی از نکاتی که لازم است مودیان در خصوص ارسال اظهارنامه اشخاص حقوقی بدانند عبارتند از:
- اظهارنامه های اشخاص حقوقی می تواند به 2 شیوه موضوع ماده 102 قانون مالیات های مستقیم و گروه اول ماده 95 این قانون ارسال شود.
- تا زمانی که اظهارنامه به صورت کامل پر نشده و اظهارنامه تایید نهایی نشود، این سند در حکم “ارسال نشده” خواهد ماند. به همین خاطر لازم است حتما وضعیت آن بعد از فرستادن اظهارنامه به “ارسال شده” تغییر کند.
- جدول اطلاعات فروش از سایر منابع یکی از مهم ترین جداول در اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی است که باید به آن توجه کنید.
- در این جدول اطلاعاتی نمایش داده می شود که باید به دقت بررسی شود. از جمله گردش ورودی پوز بانکی، خرید اعلام شده توسط مودی (شرکت)، خریدهای اعلام شده توسط فروشندگان، فروش اعلام شده توسط مودی، فروش های اعلام شده توسط خریداران، اطلاعات ساخت و فروش ملک، فروش چهار دوره ارزش افزوده و هزینه حقوق و دستمزد. این مبالغ همگی در یک سال می باشند.
- شما می توانید با تکیه بر اسناد و مدارکی که دارید، برای اثبات ارقامی غیر از این موارد اقدام کنید.
- حتما پیش از ارسال اظهارنامه، می بایست به اصلاح ارقامی که در جداول ذکر شده اند اقدام کنید. این کار می تواند در برخی موارد به صورت مراجعه حضوری به اداره مالیات یا از طریق سامانه انجام شود. در غیر اینصورت، تبعات قانونی و جرایم مالیاتی برای عدم شفافیت و صحیح نبودن اطلاعات در پیش رو خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید