نحوه ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی چگونه است؟
اگر با نحوه ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی آشنا نیستید، در ادامه یک آشنایی اجمالی از مراحل آن را به صورت خلاصه بیان کرده ایم. همچنین شما می توانید نکات حسابداری و مهمی که لازم است در این فرآیند به آن توجه کنید را در انتهای این مقاله مشاهده کنید.
راهنمای نحوه ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی
فرآیند و نحوه ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی در یک دهه گذشته دچار تحولات مختلفی شده است. تا قبل از سال 1391، این روند به صورت کاغذی و با خرید اظهارنامه ها و ارسال آن انجام می شد. پس از این زمان امکان ثبت، تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی اینترنتی با دریافت کدرهگیری از سایت سازمان امور مالیاتی فراهم گشت.
آموزش چگونگی ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی
در رابطه با نحوه ارسال این اظهارنامه ها می توان به 2 مرحله مهم زیر اشاره کرد که عبارتند از:
- ثبت نام در سامانه اظهارنامه مالیاتی به آدرس gov.ir: در اولین مرحله از روش ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی، با ورود به این سامانه باید گزینه “پیش ثبت نام و ثبت نام الکترونیک” را در سایت انتخاب کنید. سپس باید 4 مرحله را برای این کار انجام دهید. در اولین قدم، به انتهای این صفحه رفته و گزینه “ورود به ثبت نام” را بزنید. حال باید اطلاعات پایه ای از هویت خود را وارد نموده و آن را تایید نهایی کنید. در مرحله بعدی، منتظر تایید و صحت سنجی اطلاعات باشید. در صورت تایید، وارد مرحله ثبت نام شده و برای شما یک نام کاربری و رمز عبور ارائه می شود. حال باید وارد سامانه شده و مشخصات و اطلاعات تکمیلی بنگاه های اقتصادی تان را در فرم های این سامانه تکمیل نمایید. با تایید نهایی اطلاعات ثبت شده، قادر خواهید بود از خدمات الکترونیکی سامانه استفاده کنید. این کار در نهایت با تخصیص یک شماره اقتصادی برای مودی به صورت رایگان انجام می شود.
- ارسال اظهارنامه از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی: حال در ادامه مراحل نحوه ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی، وارد پنجره واحد خدمات مالیاتی شوید. سپس برای تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی و یا ارسال فرم تبصره 100 (در صورتی که واجد شرایط آن هستید)، اقدام کنید. این مرحله معمولا توسط متخصصین و کارشناسان مالیاتی انجام می شود تا هرگونه اشتباهی در اظهار مالیات کسب و کار شما صورت نگیرد. به این نکته توجه کنید که ممکن است سازمان امور مالیاتی با بررسی حساب های بانکی، به مبالغ درج شده در اظهارنامه شک کند. در این صورت قادر خواهد بود تا مودیان را برای بررسی پرونده مالیاتی آنها فراخوان دهد. در نهایت امکان پرداخت مالیات به صورت آنلاین و قسطی فراهم می شود. مرحله انتهایی، یک نسخه چاپی از اظهارنامه تایید شده تهیه می شود و به عنوان یک سند بایگانی خواهد شد.

نکات مهم در روش ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی
برخی از نکاتی که لازم است کاربران و مودیان در مورد نحوه ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی بدان آگاه باشند، عبارتند از:
- مهلت ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی تا 31 خردادماه هرسال می باشد. این تاریخ تنها در صورت اعلام بخشنامه سازمان امور مالیاتی قابل تمدید است.
- به این نکته توجه کنید اگر اطلاعات شما در سامانه tax.gov.ir تکمیل نشده باشد، نمی توانید اظهارنامه اشخاص حقیقی یا فرم تبصره 100 را ارسال کنید.
- بررسی اظهارنامه های ارسالی تا مدت 12 ماه مشمول رسیدگی قرار خواهد گرفت. سپس با بررسی مدارک، نتیجه آن به مودی ارسال می شود.
- تعداد اقساط برای پرداخت مالیات حداکثر 6 عدد می باشد.
- در صورتی که قصد دارید برای ارسال اظهارنامه نوع دیگر و یا تغییر گروه مشمول اقدام کنید، لازم است اظهارنامه قبلی را حذف نمایید.
- پس از موعد قانونی که برای انجام این کار درنظر گرفته شده است، امکان ویرایش اظهارنامه وجود نخواهد داشت.
- در هر مرحله، خطاهایی که ممکن است به آن برخورد کنید نمایش داده می شود که باید برطرف کنید.
- به این نکته در نحوه ارسال اظهارنامه عملکرد اشخاص حقیقی توجه کنید که اظهارنامه می تواند هم به صورت خوداظهاری و هم علی الراس ارائه شود.

دیدگاهتان را بنویسید