سواد مالی در خانواده چیست و چرا باید آن را یاد بگیریم؟
سواد مالی در خانواده چیست؟ در دنیای امروز، مهم است تا همه افراد تا حدی از مفاهیم مالی، آگاهی داشته باشند. این مفاهیم می تواند شامل درک اشکال پول، آشنایی با مفاهیم مالیات، وام، بهره، مدیریت و ریسک پذیری باشد. در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم و شما را با اهمیت و مزایای آموزش آن بیشتر آشنا کنیم.
سواد مالی در خانواده چیست؟
داشتن سواد مالی در خانواده، هرچند تنها یک عضو به آن مسلط باشد، قادر است تاثیر مهمی در زندگی آنها ایجاد کند. در دنیای امروزی، یادگیری این مقوله برای والدین و (به تدریج برای) فرزندان ضروری است تا بتوانند با درک پول، مدیریت هزینه ها و درآمدهای خود، برنامه ریزی مالی داشته باشند. در ابتدا برای تعریف سواد مالی باید گفت: دانشی است که می توانید از آن برای درک اصطلاحات، مفاهیم و متدهای مالی متناسب با شرایط فردی فرابگیرید. سواد مالی برای هر فردی یکسان نیست. به عنوان مثال، والدین می بایست برای مدیریت هزینه ها و درآمدهای خود سطح بالاتری از سواد مالی را نسبت به فرزندان داشته باشند. با این حال، لازم است هر شخص متناسب با صلاحیت های شخصی خود، حداقل یک پس زمینه از این علم را بیاموزد.
سواد مالی در خانواده، شاخه ای از مفهوم بالا است که در آن، مخاطب والدین و فرزندان هستند. هدف تمام آموزش ها در این بخش، ارتقا سطح مالی در خانواده با پیشرفت مهارت های فردی اعضا است. یکی از نکات مهمی که لازم است به آن توجه کنید، متد و روند آموزش ارزش های مالی به خانواده است که می بایست طی یک پروسه و هدفمند انجام گردد. این کار معمولا از سن 3 یا 5 سالگی شروع شده و تا 18 سالگی انجام می شود. به عنوان مثال، شما می توانید در ابتدا راجع به اشکال مختلف پول و نیاز به آن در خرید و فروش توضیحاتی را ارائه کنید.
در آینده، مفاهیمی همچون وام و قرض گرفتن، سرمایه گذاری و حفظ ارزش پول در مقابل تورم را به فرزند خود به همراه راه حل های آن بیاموزید. یکی از دستاوردهای مهم این آموزش، مسئولیت پذیری و انضباط مالی در خانواده است.
چرا دانش مالی برای خانواده مهم است؟ مزیت ها و اهمیت
اگر هنوز برای شما جای سوال است که چرا باید سواد مالی در خانواده را بیاموزیم، بهتر است ابتدا با مزایا و دلایل اهمیت آن آشنا شوید که عبارتند از:
- پیشرفت مالی خانواده: در ساده ترین حالت، دانش مالی به شما کمک می کند تا از ایجاد بحران اقتصادی خانواده جلوگیری کنید. شما می توانید با تسلط کامل بر مفاهیم آن، از سرمایه خانواده برای توسعه اقتصادی بیشتر استفاده کنید.
- استقلال فردی: تحقیقات نشان داده است که فرزندان و دانش آموزانی که مدیریت امور مالی خود را زود یاد می گیرند، غالبا در بزرگسالی افرادی هستند که برای زندگی مستقل آماده تر می باشند.
- جلوگیری از ضرر: با آموزش ارزش های مالی به بچه ها، آنها می توانند با عواقب قرض آگاه شوند. همچنین این افراد می توانند از دام های اقتصادی مانند وام ها با بهره های زیاد اجتناب کنند.
- مسئولیت پذیری: مزیت دیگری که با آموزش سواد مالی زنان و مردان در خانواده میسر می شود، باید به افزایش حس مسئولیت پذیری آنها اشاره کرد. در روند آموزش سواد مالی در خانواده، می بایست فرزندان قرار گرفتن در شرایط مالی مختلف را تجربه کنند. اجرای صحیح این آموزش به شما کمک می کند تا فرزندان خود را متعهد بار آورید.
اگر به مسائل سواد مالی علاقه دارید حتما یادداشت آموزش حسابداری را بخوانید
دیدگاهتان را بنویسید