مالیات چیست؟ + معرفی انواع آن
مالیات چیست؟ در این مقاله می خواهیم راجع به مالیات صحبت کنیم و شما را با انواع مدل های آن که در بخش های مختلف جامعه به کار گرفته می شود آشنا سازیم. همچنین شما می توانید دلایل و اهمیت وجود چنین قانونی را در این یادداشت مطالعه کنید.
مالیات چیست؟
برای آنکه بدانید مالیات چیست؟ باید گفت مالیات یا Tax که امروزه تقریبا در تمام کشورهای جهان وجود دارد، یکی از پرداختی های الزامی برای تمام کسانی است که به نوعی درآمد دارند. در این رابطه باید گفت مالیات مجموعه قوانینی است که به دولت اجازه می دهد بر روی درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی، تعرفه ای را دریافت کند. هدف از انجام این کار به منظور تامین بودجه برای خدمت رسانی به اهالی آن سرزمین است که می تواند در زمینه بهداشت، آب و برق، گاز و غیره صرف شود.
نحوه و نرخ مالیات در هرکشوری متفاوت است و این بستگی به دستورالعمل هایی دارد که توسط دولت و قانون تعیین می شود. با این حال نرخ مالیات درصدی از درآمد حاصله است که می تواند از 0 درصد شروع شده و تا 60 درصد نیز برسد. همچنین بالاترین نرخ مالیات برای شرکت ها در حدود 33 درصد است که تمام این ارقام بسته به کشورها متفاوت هستند.
اهمیت و دلایل وجود مالیات
شاید این سوال برای شما هم پیش آید که اصلا دلیل وجود مالیات چیست؟ و چرا این تعرفه اهمیت دارد. در این خصوص می توان به 3 علت مهم اشاره کرد که عبارتند از:
- تامین بودجه دولت: یکی از اصلی ترین مواردی که باید در این قسمت به آن اشاره کرد، تامین بودجه دولت است. همانطور که در ابتدای متن نیز گفته شد، دولت ها باید بتوانند مخارج مختلف خدمات در بخش های بهداشت، رفاه زندگی، امنیت، فراهم کردن مصارف و منابع غذایی و غیره را از طریق مالیات و یا درآمد حاصل از منابع سرزمینی تامین کنند.
- تنظیم بازار: یکی از راه هایی که دولت می تواند از طریق آن از افزایش قیمت و تورم جلوگیری کند، اخذ مالیات برای کالاها، خدمات و درآمد افراد است.
- حمایت از توسعه اقتصادی: دولت می تواند با درآمدهای حاصل از مالیات برای رشد اقتصاد کشور اقدام کند. از جمله می توان به تامین مالی طرح های حمایتی از شرکت ها، کارآفرینان، سرمایه گذاران اشاره کرد.
انواع مدل های Tax که باید بدانید
در حالت کلی می توان مالیات را به دو دسته تقسیم کرد که عبارتند از مالیات مستقیم و مالیات غیر مستقیم. هرکدام از این موارد به دسته های دیگری تقسیم می شوند که دانستن آنها برای کسانی که در زمینه حسابداری و حسابرسی کار می کنند مهم است. در این خصوص می توان گفت:
انواع مالیات مستقیم
- مالیات بر دارایی مانند مالیاتی بر ارث و مالیات بر حق تمبر.
- مالیات بر درآمد که شامل مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی، درآمد کشاورزی، درآمدم مسکن، درآمد مشاغل و نیز درآمد حقوق می شود.
انواع مالیات غیر مستقیم
- مالیات بر واردات کالا و محصولات.
- مالیات بر مصرف کالا و خدمات.
- مالیات بر ارزش افزوده.
مهم است تا صاحبین کسب و کارها برای مدیریت مالی درآمدهای خود، نسبت به قوانین مالیاتی و هزینه های آن آگاه باشند و بخوبی بدانند که مالیات چیست؟ و جزئیات آن به چه شکل است. شما می توانید از یادداشت های سایت ما برای آگاهی بیشتر در مورد قوانین مالیاتی استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید