مالیات
مالیات یکی از منابع مالی مهم دولت است که درآمد حاصل از آن صرف بهبود شرایط جامعه می شود. سابقه دریافت مالیات در ایران، به زمان تشکیل مجلس شورای ملی برمی گردد. همچنین برای وصول آن لازم است قوانین و مقرراتی وضع شود تا مودیان بر اساس آن وجوه مشخص شده را پرداخت کنند.
با تغییر شرایط اجتماعی و اقتصادی ممکن است میزان، موارد بخشودگی و معافیت ها دچار تغییراتی شوند و منجر به وضع قوانین جدید گردند. در این مطلب قصد داریم سه مورد از قوانین جدید مالیاتی را بیان کنیم. با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.
قانون مالیات بر ارزش افزوده
یکی از تحولات قوانین مالیاتی کشور مربوط به قانون مالیات بر ارزش افزوده است. این قانون به صورت آزمایشی از سال 1387 در کشور اجرا شد. اما با توجه به نتایج مثبتی که داشت از 13 دی 1400 به شکل دائمی به قوانین کشور اضافه شد.
مزایای اضافه شدن قانون فوق این است که مبادلات اقتصادی در کشور شفاف می شود و به خوبی می توان روند فعالیت های اقتصادی را در نظر داشت. از طرف دیگر با این قانون می توان از بخش های تولیدی و سرمایه گذاری حمایت کرد و فرایند دادرسی را ساماندهی و اصلاح نمود.
این نکته را هم در نظر داشته باشید با تصویب این قانون، انتقال بار مالی به مصرف کننده نهایی آسان تر می شود که منجر به افزایش کارایی نظام مالی کشور می گردد و زمینه فرار مالیاتی را کاهش می دهد.
قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان
یکی دیگر از قوانین جدید که می خواهیم درباره آن صحبت کنیم، مربوط به پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان است. در حال حاضر شرایط و زیرساخت های لازم به صورت تدریجی فراهم شده است و مودیان موظف هستند مطابق با قوانینی که سازمان امور مالیاتی کشور مشخص کرده در سامانه مودیان ثبت نام کنند.
کسانی که از این قانون سرپیچی کنند علاوه بر پرداخت مبلغ مشخص شده باید جریمه و دیرکرد هم پرداخت کنند.
مالیات به سپرده بانکی
پیش از این مجلس درباره سپرده های بانکی قانونی را وضع نکرده بود؛ اما در حال حاضر سپرده های بانکی هم مشمول پرداخت مالیات هستند. با توجه به اینکه برخی از افراد سرمایه گذاری در بانک را به عنوان شیوه ای بدون ریسک برای کسب سود می شناسند، حجم بالایی از نقدینگی کشور در بانک ها و موسسات، سپرده گذاری می شود.
با اصلاح ساختار بودجه در کشور سپرده های بانکی هم مشمول پرداخت مالیات شده اند. اما اخذ مالیات از سپرده های بانکی فقط مختص سپرده های بانکی اشخاص حقوقی است.
جمع بندی
تمام افراد جامعه در مقابل فعالیت های اقتصادی که انجام می دهند و خدمات اجتماعی که دریافت می کنند باید مبلغی را به دولت بپردازند تا دولت بتواند منابع را تجدید کند و خدمات مطلوبی به مردم ارائه نماید. این هزینه که با نام مالیات شناخته می شود با قوانین مشخصی، نظام یکپارچه ای را در کشور شکل می دهد. روند تصویب قوانین در کشور با تغییرات و اصلاحاتی همراه است. در این مطلب به معرفی برخی از قوانین جدید مالیاتی پرداختیم. بنابراین توضیحات علاوه بر محاسبات معمولی در حسابداری نیاز به گرایش خاصی از حسابداری به نام حسابداری مالیاتی می باشد که باید با دقت توسط حسابداران مطالعه گردد.
دیدگاهتان را بنویسید