مالیات تکلیفی اجاره
مالیات تکلیفی اجاره موضوع تبصره 9 ماده 53 قانون مالیات از مسائل مهم برای هر صاحب ملک استیجاری است. در این مقاله می خواهیم راجع به این نوع مالیات بر درآمد صحبت کنیم. سپس شما را با نص این ماده و برخی معافیت هایی که برای آن قرار داده شده اند، آشنا کنیم.
آشنایی با ماده 53 قانون مالیات های مستقیم
مالیات بر املاک موضوع ماده 53 قانون مالیاتهای مستقیم و معافیت های مرتبط آن یکی از مهم ترین قوانین مالیاتی برای صاحبین املاکی است که موجر هستند. این مالیات قانونی مرتبط با درآمد ناشی از املاک است که نص قانونی آن به شرح زیر می باشد:
- درآمدی که حاصل از اجاره املاک بوده و مالیات املاک بر آن وضع می شود. این مالیات شامل کل اموال اجاره ای است که به صورت نقدی و غیر نقدی هستند. این اموال پس از کسر 25 درصدی کاهش هزینه ها، تعهدات و استهلاکات در مورد این نوع املاک، مشمول مالیات می شوند. این ماده راجع به اجاره دست اول املاک که وضعیت آنها وقف یا حبس شده است می باشد.
حال طبق تبصره 9 این ماده:
تبصره ۹- وزارتخانهها، مؤسسات و شرکتهای دولتی و دستگاههایی که تمام یا قسمتی از بودجه آنها به وسیله دولت تأمین میشود، نهادهای انقلاب اسلامی، شهرداریها و شرکتها و مؤسسات وابسته به آنها و همچنین سایر اشخاص حقوقی مکلفاند مالیات موضوع این فصل را از مالالاجارههایی که پرداخت میکنند کسر و تا پایان ماه بعد به اداره امور مالیاتی محل وقوع ملک پرداخت و رسید آن را به موجر تسلیم نمایند.
محاسبه مالیات
طرف حساب مالیات تکلیفی اجاره مستاجر حقوقی است و از مستاجر حقیقی مطالبه نمی شود. همچنین این مالیات از موجر اشخاص ماده 2 ق م م ( اشخاص دولتی) کسر نمی شود. همانطور که گفته شد مستاجر حقوق مکلف به کسر این مالیات از موجر است. در محاسبه این مالیات رهن در نظر گرفته نمیشود و صرفا از اجاره پرداختی کسر میگردد.
اگر موجر حقوقی باشد مبلغ اجاره بر اساس نرخ ماده 105 و اگر موجر حقیقی باشد مبلغ اجاره بر اساس نرخ ماده 131 محاسبه میشود. مهلت پرداخت این مالیات تا پایان ماه بعد به اداره مالیاتی محل وقوع ملک می باشد.
در مورد اشخاص موضوع ماده 2:
- درآمد اجاره مشمول مالیات نیست.(کسر مالیات تکلیفی هم ندارد)
- املاکی که مجانا در اختیار اشخاص ماده 2 قرار میگیرد غیر اجاری تلقی می شود.
احتمالا به نوشته ماده 131 به همراه آخرین به روز رسانی علاقمند باشید که میتوانید آنرا نیز مطالعه و بررسی نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید