بیمه مسئولیت مدنی چیست و انواع آن کدامند؟
بیمه مسئولیت مدنی یکی از مهم ترین نوع قراردادهای بیمه ای برای کارفرمایان در قبال کارکنان خود و افراد عادی در مقابل حوادث آتی است. این بیمه می تواند در برخی موارد همانند مسائل مالیات، اجباری بوده و خسارات سنگینی را جبران کند. در ادامه این مقاله با ما باشید تا راجع به آن صحبت کنیم.
بیمه مسئولیت مدنی چیست؟
یکی از بیمه هایی که کارفرما موظف است از آن برای محافظت از کارگران خود در مقابل خطرات و حوادث جانی استفاده کند، بیمه مسئولیت مدنی می باشد. همانطور که می دانید، بیمه ها خود به انواع مختلف بیمه اموال، اشخاص، خاص و مسئولیت مدنی تقسیم می شوند. بیمه های مسئولیت مدنی نوعی قرارداد هستند که افراد از آنها برای جبران خسارتی که به افراد دیگر وارد می کنند، استفاده می نمایند. مثلا اگر کارگری توسط کارفرما استخدام می شود و کارگر در اثر عدم رعایت مسائل ایمنی آسیب ببیند، کارفرما مسئول است. این خسارت وارده می تواند غیر عمد (مسئولیت مدنی) یا عمدی (مسئولیت کیفری) باشد. در این حالت اگر خسارت وارده از نوع مدنی حساب شود، پوشش بیمه برای جبران خسارت وارده قابل استفاده بوده و تعهد کارفرما برای وارد شدن خسارت به شخص ثالث از طرف شرکت بیمه پرداخت می گردد.
پوشش های بیمه مسئولیت مدنی شامل موارد زیر می شوند که عبارتند از:
- حادثه هایی که می توانند منجر به نقص عضو گردند.
- حادثه هایی که می توانند منجر به فوت گردند.
- حادثه هایی که می توانند منجر به خسارت پزشکی شوند.
در این حالت بیمه مسئولیت مدنی می تواند به شیوه های زیر خدمت رسانی یا جبران خسارت کند:
- غرامت دادن برای فوت: در صورتی که فردی منجر به فوت شخص دیگری گردد، این بیمه غرامت فوت شخص را به ذینفع یا وراث قانونی آن فرد درگذشته خواهد داد.
- غرامت دادن برای نقص عضو: در صورتی که فردی منجر به نقص عضو یا از کار افتادگی کامل و همیشگی فرد دیگر شود، شرکت بیمه کننده مسئول پرداخت این خسارت مدنی خواهد بود.
- پرداخت هزینه های پزشکی: یکی دیگر از حالت هایی که می توان از این بیمه استفاده کرد، زمانی است که صدمه ای فیزیکی به فرد وارد دیگر وارد شود.
آشنایی با این نکات در حسابرسی و طبق قانون کار در جبران خسارت بسیار مهم هستند.
انواع آن کدامند؟
حال می خواهیم انواع بیمه مسئولیت مدنی در شرکت های تامین اجتماعی و خصوصی را نام ببریم که به شرح زیر هستند:
- بیمه عمومی.
- بیمه حرفه ای.
- بیمه تولید کنندگان کالا.
- بیمه حرفه ای پزشکان و پیراپزشکان.
- بیمه کارفرما که می بایست در قبال کارکنان باشد.
- بیمه حرفه ای آرایشگران.
- بیمه مهندسین ساختمانی.
- بیمه مدیران ساختمانی.
- بیمه مسئولیت مدنی مدیران شهربازی.
نکته: توجه کنید که شما نمی توانید از بیمه مسئولیت مدنی در مواردی که ذکر می شوند استفاده کنید: خسارت عمدی در کار، خسارتی که نفعی در کار باشد، تقلب کردن، فعالیت های هسته ای، خسارات ناشی از رادیواکتیو، خسارت های ناشی از اعمال مجرمانه، شرکت در جنگ و شورش، خسارت هایی که بیرون از کشور رخ می دهند.
شما کاربران می توانید مقالات بیشتر در زمینه حسابداری، مدیریت و مالیات را از بلاگ مربی حسابداری مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید